© Rootsville.eu

Rudy Rotta (I) (1950-2017)
tiltle: Now and Then...Forever
music: Blues
release date: 2019
label: ZYX Music
info artist: Rudy Rotta

© Rootsville 2019


Op 3 juli 2017 kwam de immer sympathieke Italiaanse bluesgitarist Rudy Rotta helaas te overlijden. Op 66 jarige leeftijd ben je in de blues nog steeds in de fleur van je leven tot het woord "ziekte" komt je lot te bepalen. Rudy speelde met namen als Peter Green, John Mayall en Robben Ford en laat een uitgebreide schatkamer aan blues als legacy na. We zagen hem in 1999 in de "Banana Peel" te Ruislede en in 2008 kleurde hij ook het podium van "Duvel Blues".


Rudy Rotta @ Duvel Blues (2008) © Rootsville

Zijn agressieve maar gedisciplineerde stijl, de snelheid van zijn vingers over de zes snaren en zijn zangtalent maakten hem al snel beroemd buiten Italië en speelden op de toonaangevende Europese festivals. Gitarist, zanger en uitstekende songwriter, hij wordt nu door de gespecialiseerde Europese en Amerikaanse pers beschouwd als een van de beste bluesmannen ter wereld. Het is dan ook toe te juichen dat "ZYX Music" met deze "Now and Then...Froever" een passend eerbetoon brengt aan deze bluesman.

Op dit album vinden we ook het nummer "Papa Grooves Funk" terug, een funky instrumentaaltje waar hij graag mee opende, zoals ook in 2008 op "Duvel Blues". Funk was ook veelal een leidraad in zijn gitaarspel en dus is opener "Hold On" hier op de juiste plaats in dit herdenkings album. Nummers als het ons bekende "Harlem Shuffle" van Bob & Earl en de anit-war song "Winds of War" geven een brede kijk op het kunnen van Rudy Rotta, net als het doordingende "Cross Road Blues".

Rudy Rotta, Now and Then...Forever!

tracks:

01. Hold On
02. No One Cares
03. Harlem Shuffle
04. Lookin' Good
05. Winds Of War
06. Bad Bad Feelin'
07. Cross Road Blues
08. Papa Grooves Funk
09. Money Money