© Rootsville.eu

Sam & Julia (NL)
tiltle: So Far, So Good (EP)
music: Americana
release date: february 22, 2019
label: I Love My Label
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Sam & Julia

© Rootsville 2018


Sam & Julia zijn een hedendaags Americana formatie die elkaar in 2015 leerden kennen op een doodgewone jam sessie. Hun gezamenlijke liefde voor country, folk en Americana maakte dat ze samen nummers gingen schrijven. Met voorbeelden als Bob Dylan en Emmylou Harris vonden ze de inspiratie voor het componeren van mooie melodieën wat al meteen resulteerde in het nummer "Widows Lullaby".

Inmiddels zijn we al enkele jaren verder en stonden ze zo in 2016 al in de finale van de "Grote Prijs van Nederland". Hun unieke sound van dromerige harmonieuze samenzang bleef in Nederland niet onopgemerkt. Het duo groeide ook zo uit tot een volwaardige band bestaande uit gitarist Pascal Voorbraak, bassist Hugo Zuiker, drummer Niels de Jonge en uiteraard ook Sam en Julia.

Hun debuut EP wordt op 22 februari 2019 uitgegeven maar vorig jaar brachten ze daaruit de singel "Come Cry" uit. Tim Knol werd als producer aangesproken en deze "Qo Far, So Good" werd ook op diens nieuwe label uitgegeven. ‘So Far, So Good’ is een ode aan de belevenissen van Sam & Julia, over het eeuwige onbegrip tussen man en vrouw, over scheidende ouders, een auto-ongeluk, diverse gebroken harten, en herbergt krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die mede door de prachtige samenzang in je hoofd blijven ronddwalen.

tracks:

01 Benjamin
02 Come Cry
03 Save This Sorry Fool
04 Mayhem
05 Two Tracks Station
06 A Widow's Lullaby

musicians:

Sam van Ommen: guitar, vocals
Julia Schellekens: keys, vocals
Niels de Jonge: drums, percussion, backing vocals
Hugo Zuiker: bass
Pascal Voorbraak: guitar, backing vocals
Leif de Leeuw: pedal seel, guitar
Eric Lensink: whistle
Tim Knol: backing vocals