© Rootsville.eu

Sam Levin (US)
tiltle: A General Air of Regret
music: singer-songwriter
release date: 2019
label: Clarence Production
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Sam Levin

© Rootsville 2019


Een ontluikend talent, zo kan je de uit New York afkomstige singer-songwriter Sam Levin beschrijven. Op 10-jarige leeftijd bracht Sam Levin reeds zijn eerste single uit. Nu 7 jaar later is er met deze "A General Air Of Regret" zijn 3de album. Het album bevat 12 nummers en een reprise van "I'll See You Tomorrow" en is en mix van luisterliedjes en synthesizer gevoelige popnummers. De in de voorsteden van New York wonende singer-songwriter deelt deze veelheid van die gevoelens via akoestische gitaar, synthesizer en piano-aangedreven songs.

Gaande van het hypnotiserende "Bookmark" tot de syntzpop met "The Fourt One" is Sam op zoek naar een ongrijpbare middenweg van ambiguïteit, waar liederen niet over gevoelens gaan, maar over gevoelens. Met amper een carrière van 5 jaar en op 17-jarige leeftijd kan je Sam Levin al gaan bestempelen als een wonderkind en een volleerd uitvoerend artiest.

Het album bevat vele aspecten van de moderne muziek gaande van het psychotische "Psych Ward" tot een zoete droom op "I'll See You Tomorrow". Sam Levin liet ook plaats voor wat drama met "Robert's Graveyard" en roept zo een breed scala van emoties bij je op. Een album met verhalen waarbij hij zijn gevoelens laat spreken. Een unicum wanneer je op zulke jonge leefstijd deze nummers komt af te leveren.

tracks:

01 TV Show
02 Bookmark
03 Change the Channel
04 The Fourth One
05 The Only Thing
06 Therapy
07 Headstrong
08 I'll See You Tomorrow
09 Psych Ward
10 Bye for Now
11 Robert's Graveyard
12 Welcome to the Ward
13 I'll See You Tomorrow (Reprise)