© Rootsville.eu

Santiago Bosch (Ven)
tiltle: Galactic Warrior
music: Jazz
release date: november 14, 2019
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Santiago Bosch

© Rootsville 2019


Santiago Bosch werd geboren en getogen in Barquisimeto, Venezuela, in 1987. Na de eerste jaren van zijn leven als muziekliefhebber en luisteraar, geïnspireerd en beïnvloed door zijn vader, saxofonist Jaime Bosch, begon hij op 9-jarige leeftijd piano te studeren. in die tijd ontving hij een vooropleiding in klassieke muziek / pianotraining, maar na twee jaar, het gewicht en de invloed die jazz, jazzfusion en geïmproviseerde muziek op hem hadden vanaf een zeer jonge leeftijd, maakte hij het verlaten van de klassieke school om zich volledig te wijden aan oefen thuis op het gehoor, luister steeds weer naar de platen van zijn favoriete muzikanten. Op 15-jarige leeftijd begon hij muziek te componeren en ook professionele optredens te spelen, deel te nemen aan album / opnames met diverse artiesten in het hele land, een ervaring die heeft bijgedragen aan een groot deel van zijn integrale muziekopleiding. Deze "Galactic Warrior" is Santiago's 14de release.

Galactic Warrior begint met een opruiende track getiteld 'Perspectives'. Deze compositie bevat een verbluffend samenspel tussen Bosch en saxofonist Tucker Antell, post-bop vocabulaire druipend van beide instrumenten feilloos en gepassioneerd, waarbij ze elkaar betrekken in het woordloze gesprek dat inherent is aan de jazzkunstvorm. Dit sinistere, onheilspellende nummer vormt het decor voor een album met moderne jazz-concepties 'take-no-prisoners' dat het allerbeste van de moderne jazzfusion vertegenwoordigt.

Het tweede nummer, "Living in the Past", is een viering van de fusiongrootheden van weleer, de verfijnde arpeggiaties van Tim Miller over de harmonische jabs van Bosch, een viering van het geluid van de geweldige Allan Holdsworth. De melodische bekwaamheid van Bosch en het vermogen om een ​​spectrum van kleuren uit een fender rhodes te toveren, grijpt terug op Chick Corea's elektrische exploits van de jaren 70 en 90. Het titelnummer van het album lijkt de energie en intensiteit van het hele project te vangen. Een meesterlijke compositie, "Galactic Warrior" test de grenzen van ritme en harmonie, sierlijk spelen met sequencing en metrische modulatie allemaal met behoud van een complexe 5/4 piano ostinato.

"Main Menu" biedt een relaxte groove uitgevoerd door het duo van Bosch op de fender rhodes, synths en Saenz op drums. Het gebruik van effecten (multidelay en pitch shifter-verwerking) vult het nummer en zorgt voor een rijke polyfone ervaring. De buitenaardse melodische uitvinding van Bosch drijft het nummer aan en laat het uiteindelijk verdwijnen in dissonantie. Op "Transition" toont trompettist Darren Barrett zijn verbluffende faciliteit op de hoorn naast het humeurige geluidsveld gecreëerd door de synthesizer van Bosch. Het nummer bevat adembenemende solo's van beide muzikanten, moderne jazz-fraseologie druipend van de vingers van deze gewaardeerde muzikanten. Het laatste nummer van het album "Why" weerspiegelt een heel andere kant van het ensemble, met Jared Henderson op akoestische bas en Bosch op een akoestische piano, dit nummer grijpt terug op Hancock's 'Maiden Voyage' in zijn melodische motieven en toch verschillend in gevoel, waardoor een rustige intensiteit voor de tijdloze klassieker. Garzone demonstreert zijn verbluffende faciliteit op de saxofoon met een stellaire solo over de opnieuw geharmoniseerde veranderingen van Bosch


tracks:

01 Perspectives
02 Living in the Past
03 Transition
04 Galactic Warrior
05 Finding You Way Out
06 Main Menu
07 Persecution
08 Level 8
09 Questions
10 Why