© Rootsville.eu

Sarah Potenza (US)
tiltle: Road to Rome
music: Blues
release date: 2019
label: Independent
info artist: Sarah Potenza

© Rootsville 2019

 

Terug met haar tweede soloalbum, is zangeres Sarah Potenza erop uit om vrouwen en, in dat geval, wij allemaal, toe te laten op haar “Road To Rome”. Het volgt haar bluesy 2016-debuut, “Monster” op. Potenza levert nu een album af met een nog sterkere boodschap, terwijl ze zingt over eigenwaarde, vastberadenheid en gedrevenheid.

Voor wie niet bekend is met Potenza, hier wat info. Ze vestigde zich in de top 20  ooit van alle deelnemers van “The Voice”, ze is verschenen op Music City Roots, is regelmatig in Nashville's Bluebird Café en heeft de Grand Ole Opry gespeeld. Potenza woont  in Nashville en is afkomstig uit Smithfield, Richmond. Ze heeft een koperachtige, suggestieve stem die je kan opvrolijken en vooral een zeer imposant figuur.

Potenza kijkt op naar vocalisten als Whitney Houston, Lauryn Hill, Pops Staples, de Dirty Projectors, RL Burnside, Bette Midler en meer. Je kunt het horen in de opening track ‘I Work For Me’. Ze zingt over het constant vernederd worden, te horen krijgen dat ze te groot is, gewoon niet goed genoeg. Haar reactie is: "Hey, I work for me, as in, my body, my spirit, my personality, who I am…It all works for me.” Ze vervolgt consequent met "Dickerson en Queen", met het onophoudelijke refrein " Ik hou nergens van behalve van de muziek."

'Earthquake', is dan weer haar liefdesbrief aan haar man. Ze bedankt hem voor zijn blijvende steun. Ze covert Grammy-genomineerde Mary Gauthier, met 'Worthy', een fijn stukje piano hier. 'I Believe' neigt naar een “girls”band. Het titelnummer is een ballade met prachtige harmonieën van Tonya Boyd-Cannon. Vrouwen zijn erg prominent aanwezig op deze plaat die speciaal op Internationale Vrouwendag werd uitgebracht.

Veel nummers zijn autobiografisch, maar Potenza neemt ook de functie van woordvoerder op zich. Ze concentreert zich op het maken van haar eigen uitspraken, vrij van mainstream en frivoliteit. Het is een soort onafhankelijkheidsverklaring. Wat te denken van deze strofe uit ‘Diamond’ - " I listen too closely when others they told me who I was and who I was not/I went chasing after boys refused to recognize/They can’t fuck with girls like me/I blamed myself I cursed my gifts,/why did I have to be like this/I was just too young too young to see/I was born to be a diamond/The whole damn world gonna see me shinin’/I ain’t gonna keep on hiding/I was born to be a diamond.

Niet alleen zal Potenza's stem je beroeren. Haar woorden, hoe oneerbiedig ze soms ook zijn, zullen je inpakken. Speciale schijf… (Marcel)

tracks:

1. I Work for Me
2. Dickerson and Queen
3. Who Do I Think I Am
4. Diamond
5. Earthquake
6. Worthy
7. I Believe
8. Keep on Holding
9. Happiness
10. Road to Rome

musicians:

Sarah Potenza: Vocals
Kai Welch : toetsen
Vanessa McGowan : bas
Hamlin: toetsen
Megan Coleman: drums
Backing vocals: Tonya-Boyd Cannon, Lenesha Randolph, Alanna Royale en Elizabeth Cook.