© Rootsville.eu

Scott Ramminger (US)
tiltle: Rise Up
music: Blues
release date: march 04, 2019
label: Arbor Lane Music
info artist: Scott Ramminger
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Na het, voor mij althans, prachtige album "Alive and Ornery (Live)" uit 2017 ontluikte bij mij een onvoorwaardelijke liefde voor de muziek van Scott Ramminger. Ook dit nieuw album "Rise Up" is een ongelooflijk swingend album geworden van deze 'bluesman' uit Washington DC. Deze "Rise Up" is sinds 2011 reeds het vijfde album voor Scott.

Opener van het album is de shuffle "Thinking About You". Scott Ramminger creëert met titeltrack het funky "Rise Up" een andere rhythm 'n blues groove. Ook het daaropvolgende "Daisy" komt onder deze noemer te vallen. Het hele album is behoorlijk natuurlijk klinkend en is lust voor het oor met een mix van piano, Hammond, contrabass, gitaar, drums en tenor sax.

Enkel 8 nummers te horen op deze "Rise Up" en dat bijzonder jammer voor de liefhebbers van deze blues. Volgens Scott een bewuste keuze omdat het leven toch al zo bijzonder hectisch verloopt en de mensen nniet meer de tijd nemen om een langdradig album te beluisteren. Hij hoopt zo de muziekliefhebbers er terug toe aan te zetten om een volledig album te beluisteren. Mede daardoor is deze "Rise Up" een beetje een experiment. Eenvoudig en kort!

Na "All Done" als afsluiter rest er voor de fans alleen maar op replay te drukken en te genieten...

tracks:

1 Thinking About You
2 88 Reasons
3 Lemonade Blues
4 Rise Up
5 Daisy
6 The Feeling When I’m Falling
7 Ice Cream
8 All Done

musicians:

Scott Ramminger: vocals, tenor sax
Wes Lanich: keyboard
Shane Theriot: guitar
Paul Langosch: bass
Emre Kartari: drums