© Rootsville.eu

Sreamin' John & TD Lind (US)
tiltle: Mr. Little Big Man
music: Blues
release date: october 12, 2019
label: Down in the Alley Records
info artist: Screamin' John & TD Lind
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Na hun debuutalbum "Gimme More Time" op "Down in the Alley Records" is deze ""Mr. Little Big Man" de tweede release van "Screamin' John & TD Lind op dit label. "Gimme More Time" zagen ze als een reunie van de rockband "Edenstreet uit de 90-tiger jaren en ook nu tekenden de leden ervan present op dit toch wel enigszins verfrissende album. Op het album vinden we 11 nummers terug waarvan 5 originals en 6 doordacht geselecteerde covers.

Opener is het barrelhouse bluesje in NOLA stijl "Rollin" Joanna" en daarmee zit de sfeer er al onmiddellijk goed in. Piano blues in de geest van een "Prof. Longhair" met een TD Lind op de black & white keys. Wat volgt is het slowbluesje "The Letter" van de hand van meester BB King. Een nummer dat een totaal andere blues is dan de swingende intro waarbij Screamin' John Hawkins zijn sixstring laat spreken.

Ook met het daaropvolgende "Shame Shame Shame" krijgen we een cover ontleend bij Jimmy Reed, hier gebracht in een laidback shuffle. Nog een oude getrouwe shuffle krijgen we met Taj Mahal zijn "Jelly Roll". Na de opgewekt klinkende titeltrack "Mr. Little Big Man" krijgen vervolgens met "All Your Love" van Magic Sam een eerder zwaar beladen slowbluesje. Uptempo dan met "Way Past Midnight" eentje dat werd geschreven door Seth Walker samen met Jarod Dickenson.

Eigen originals van de hand van Tim Arlon zoals "Cold Stone and Emptiness" en "Gonna Drag Ya" behouden perfect het evenwicht tussen covers en eigen werk en toch is hun bewerking van Leadbelly's "Irene" een buitenbeentje te noemen. Er wordt afgesloten met het footstompin' country bluesje "Reaper's Knockin". Vertrouwd maar ook lekker luisterend.

tracks:

01 Rollin' Joanna
02 The Letter
03 Shame, Shame, Shame
04 Jelly Roll
05 Little Big Man
06 All Your Love
07 Way Past Midnight
08 Cold Stone and Emptiness
09 Gonna Drag Ya
10 Goodnight Irene
11 Reaper's Knockin'

musicians:

Screamin' John Hawkins: guitars
TD Lind: vocals, guitar, piano
Jeff Crane: bass, backing vocals
Paul Culligan: drums, percussion
Joel Pinkerton: harmonica