© Rootsville.eu

Sean Pinchin (Can)
tiltle: Bad Things
music: blues
year: march 01, 2019
label:
independent
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Sean Pinchin

© Rootsville 2019


De in Toronto verblijvende Sean Pinchin brak in 2016 helemaal door door het uitbrengen van zijn album "Monkey Brain". Een album dat hem in 2017 een nominatie opleverde op de Juno Awards als "Blues Album of the Year". Zijn nieuwe album "Bad Things" gaat verder waar Monkey Brain ophield. Nog meer doordringende riffs, een rauwe maar oprechte zang en nummers die zich als oorwormen in je komen te nestelen.

"Bad Things" is inmiddels het 3de album met Juno-winnende producer Rob Szabo, die samen met hem de originals neerpende voor dit album.De overweldigende positieve reactie op Monkey Brain (2016) en de steeds dwingender wordende liveshow van Sean, zorgde ervoor dat hij in de jaren na zijn vrijlating van Rustbucket (2013) afstudeerde aan veel grotere theater- en festivalpodia. Sean heeft de laatste paar zomers doorgebracht met optredens op nationaal en internationaal gerenommeerde festivals, waaronder: Montreal Jazz Festival, Mont Tremblant International Blues Festival, Trois Rivières En Blues, Orangeville Blues Festival, Donnaconna Blues Festival en Kitchener Blues Festival, evenals de ondersteuning van Juno-winnaar Steve Strongman op meerdere theatershows in Ontario.

Bad Things, de titeltrack van het album, begint met een kenmerkende Pinchin-zingende resonatorriff. Samen met zijn bandleden Mary Jane Luvite (drums) & Rob Szabo (bas) wil Sean op dit album ook een hulde brengen aan zijn grote helden door het brengen van drie covers. "Devil Got My Woman" is zijn versie van de Skip James-klassieker. Blind Willie Johnson's" Nobody's Fault But Mine" krijgt hier een zeer interessante versie mede door inbreng van een lapsteel.

Met een versie van "River" van de Canadese bluesveteraan Steve Strongman wordt deze "Bad Things" afgesloten. Stevige slide akkoorden en een rauwe klankkleur maken van deze Sean Pinchin een meer dan intrigerende artiest.

tracks:

01. If You’re Gonna Leave Me
02. Bad Things
03. Lie To Me
04. Someone Like You
05. Devil Got My Women
06. Nobody’s Fault But Mine
07. Hands to Yourself
08. River

musicians:

Sean Pinchin: guitar, vocals, lapsteel
Mary Jane Luvite: drums
Rob Szabo : bass