© Rootsville.eu

Sean Taylor (UK)
tiltle: The Path into Blue
music: Blues
release date: 2019
label:
Sean Taylor Songs
info artist:
Sean Taylor

© Rootsville 2019


Sean Taylor's nieuwe album 'The Path Into Blue' toont een groeiende volwassenheid in zijn songwriting. 'The Path Into Blue' is een album met thema's, bestaande uit 12 originele liedjes over hedendaagse onderwerpen, waaronder Engelse identiteit, dakloosheid, Brexit, Donald Trump, de vluchtelingencrisis, Grenfell, mainstreammuziek, drank, drugs, depressie en Kerstmis.

'This Is England' is een gesproken woordstroom van bewustzijn, die onderzoekt hoe het voelt om in 2019 in Engeland te wonen. Van de meedogenloze Brexit-waanzin tot constant anti immigratiesentiment en de groei van extreem-rechts, we leven in fragiele tijden. Wat betekent het om Engels te zijn en wat is onze echte identiteit?

'Lampedusa' is een Italiaans eiland dat een van de belangrijkste Europese toegangspunten voor vluchtelingen is geworden. . . VN-cijfers die in juni zijn gepubliceerd, hebben verklaard dat meer dan 1000 vluchtelingen al in 2018 de Middellandse Zee zijn overgestoken. . Dit lied is opgedragen aan die vluchtelingen en de mensen en organisaties die met hen werken.

'Grenfell' is opgedragen aan de families en vrienden van de verlorenen. Ter ondersteuning van een geweldige gemeenschap en beweging voor gerechtigheid. De tragedie van Grenfell was symbolisch voor een land waar ongebreidelde ongelijkheid zowel de arbeidersklasse demoniseert als bestraft. Grenfell doodde niet alleen meer dan 70 mensen, maar maakte honderden gezinnen dakloos.
'A Cold Wind Blows' is een nummer dat zich afspeelt in Londen maar dat voor daklozen over heel de wereld is geschreven. In Londen sterven elke week twee daklozen en met bezuinigingen zal dit cijfer blijven stijgen. In een maatschappij waar miljonairs miljonairs worden bij elke belastingonderbreking, ziet het zien van mensen die op straat slapen een gebroken systeem.

'The Last Man Standing' (Merry Christmas) is een alternatief kerstlied voor verloren en gevonden mensen. Een cocktail van het goede en slechte van Kerstmis met het Leger des Heils. 'Little Donny' is opgedragen aan de 45e president van Amerika; een symbool van de angst en haat die de moderne maatschappij verteert. Als kunstenaars hebben we de verantwoordelijkheid om het kwaad van Donald Trump te confronteren en de groei van extreem-rechts over de hele wereld tegen te gaan ... No Pasaran.

'In The Name Of God' is met hulp van een koor, pedalsteel en saxofoon. Het gaat over extremisme en biedt het alternatief van vrede en liefde. 'Take It Down To The Mainstream' haalt uit naar X Factor, mainstream popmuziek en celebrity-cultuur. Haal me hier weg, inderdaad. 'Tobacco and Whisky' en 'Number 49' zijn liedjes over drank, drugs en verslaving. In een wereld waarin vervreemding en angst overal om ons heen zijn, dient high worden als een ontsnapping die zowel goed als slecht kan zijn.

'The Other Side Of Hurt' en het titelnummer 'The Path Into Blue' van het album verkennen depressie. En melodie! The Path Into Blue werd opgenomen in Austin, Texas in Congress House Studio met producer Mark Hallman. Special schijf vol engagement. (Marcel)

tracks:

01. This Is England
02. Lampedusa
03. Grenfell
04. The Last Man Standing (Merry Christmas)
05. Little Donny
06. A Cold Wind Blows
07. Take It Down To The Mainstream
08. Tobacco And Whiskey
09. Number 49
10. The Other Side Of Hurt
11. In The Name Of God
12. The Path Into Blue