© Rootsville.eu

Select Captain (DK)
tiltle: Off To Save The World
music: singer-songwriter
year: 2018
label: Soundchest Records
info artist: Select Captain
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2019


Select Captain is het alter-ego voor de Deense zanger, songwriter en gitarist Kristian Gaarskjær. Met een voorliefde voor de beat-dichters uit de jaren 50 en de Amerikaanse traditie van songwriting, neemt The Captain de luisteraar mee op een road-trip door een aanstekelijk maar fragiel muzikaal universum, met de nadruk op melodie en songwriting in een soundscape van akoestische instrumenten en ambient reverbs .

Deze "Off To Save The World" is een 10 nummers tellende intieme plaat geworden met als leidraad Kristian Gaarskjær en zijn piano en akoestische gitaar. Een album waarbij Gaarskjaer zich bijzonder kwetsbaar opstelt zoals bij opener "Fit". Ook de titeltrack gaat in diezelfde melancholische geest verder.

'Off to Save the World' is een album waarin "Select Captain" blijkbaar bedachtzaam en met overtuigende zang zich tot de wereld wil richten. Met nummers die niet allen beladen zijn met emotie maar ook luchtig en minder direct kunnen overkomen, zoals bijvoorbeeld "Straight No Chaser "of "Miles Apart " een duet met Soluma Somay. Afsluiten doet "The Captain" met het zelfde elan waarmee hij het album begon, intiem en hopend dat de wereld nu gered wordt.

 

tracks:

01. Fit
02. Off To Save The World
03. Straight No Chaser
04. Coming Home
05. If I Should Go
06. Miles Apart
07. Ordinary Greed
08. La-da-da
09. Highest Peak
10. Out In Space And In Between