© Rootsville.eu

Session Americana (US)
tiltle: North East
music: Folk - Americana
release date: september 13, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Session Americana

© Rootsville 2019


Deze uit Boston afkomstige band "Session Americana" beschrijven zichzelf als een rock band in een kopje thee of ook wel een Folkband in een whiskey fles. In beide gevallen gaat het hier om getalenteerde muzikanten die je een muzikale ervaring doen beleven als geen ander. Op het podium staat tijdens hun concerten een opvouwbare bartafel bedraad met microfoons, een vintage koffer herschikt als een kickdrum, een oud Estey-veldorgel, een vooroorlogse salongitaar, een mandocello en een beschadigde mondharmonica-koffer.

Deze "North East" is Session Americana's nieuwe album en het zevende op rij.Voor dit nieuwe project broegen ze aan vrienden en medewerkers uit hun thuisregio om nummers aan te brengen, nummers die als tijdloss kunnen worden aanzien. Die songs kwamen van namen als Kris Delmhorst, Jeffrey Foucault en Dietrich Strause, maar ook bewerkte nummers van James Taylor, Jonathan Richman en Donna Summer.

Opener is de bewerking van James Taylor's "Riding on a Railroad" en typeert ook de harmonieuze samenzang van Ry Cavanaugh en Kris Delmhorst. Het nieuwe album dient ook als een hernieuwde kennismaking met populaie volksmuziek uit het noord-oosten van Amerika. Mooi is zonder meer "You’ll Never Get to Heaven", een nummer van de hand van Bill Morrissey. Naast "You Go Your Way" van Amy Corella springen zeker uit de toon de bewerkingen van Donna Summer's "Dim All The Lights" en Jonathan Richamn's "Roadrunner" uit de band.

Een allegaartje van stijlen samen gebracht onder een enkele noemer..."Session Americana". Knap!

tracks:

01. Riding on a Railroad
02. You’ll Never Get to Heaven
03. Here Comes Your Man
04. You Go Your Way
05. The Night
06. Trip Around the Sun
07. Dim All the Lights
08. Roadrunner
09. Goodbye
10. Driving
11. Merrimack County

Bonus tracks ( digital-only):
12. Air Running Backwards
13. Coming Around Again
14. I’m a Fool