© Rootsville.eu

Seth Walker (B)
tiltle: Are You Open?
music: Blues - Americana
release date: 2019
label: Royal Potato Family
promotion: Black Pine Favorites
info artist: Seth Walker

© Rootsville 2019


Seth Walker kan je zonder moeite in hte vakje plaatsten van de 21th Century Blues. Seth werd geboren in New Orleans maar verblijft nu in Austin TX. Na negen studioalbums, een"Live" album en twee decennia van live optredens en tournees, blijft Seth zowel op muzikaal als op geografisch gebied naar nieuwe territoria jagen. Hij heeft zijn vertrouwde habitat als New Orleans en Nashville gebruikt om de laatste hand te leggen aan zijn nieuwste werk dat opnieuw werd geproduceerd door Jano Rix van The Wood Brothers.

"Are You Open?" Is het type vraag dat introspectie uitnodigt, of het nu wordt gevraagd van iemand anders of zichzelf. Op dit nieuwe album ontdekt Seth Walker nog steeds zijn ware zelf, een motivator om zijn muziek verder te duwen, zelfs als hij weinig over heeft om aan iemand anders te bewijzen.

Seth Walker's muziek is een mix van blues, Americana en jazz maar ook een snuifje Mempsis soul kan je ervaren wanneer je luistert naar opener "Giving It All Away". Zelfs Jamaicaanse ritmen zijn niet vreemd bij het beluisteren van "Hard Road". Niet dan je moet gaan concluderen dat Seth Walker aan een crossroad is gekomen want hij mixed nog steeds ook blues met calypso à la Taj Mahal op "Underdog".

Op "Something To Hold" krijgen we een Seth Walker enkel met zijn akoestische gitaar als begeleiding waarbij het singer-songwriter aspect weer komt boven drijven. Afsluiter van deze "Are You Open?" is het persoonlijke "Magnolia" waarbij Seth de invloeden van diverse culturen in elkaar laat overvloeien. Heerlijk hierop is de toevoeging van de accordeon.

concert dates:

27 mei: Rockfactory Gent
28 mei: De Zwerver Leffinge
30mei: 't Rozenknopje Eindhoven

tracks:

01 Giving It All Away
02 Inside
03 All I Need To Know
04 No More WIll I
05 Are You Open?
06 Hard Road
07 No Bird
08 Something To Hold
09 Underdog
10 Magnolia