© Rootsville.eu

Shannon Gunn (US)
tiltle: Gunn's Ablazin'
music: Jazz
release date: 2019
label: Jazz To The Bone Records
info artist: Shannon Gunn
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Geprezen door de Washington City Paper als "D.C.'s Best Trombonist 2015" en de DistrictNow Blog als "Beste Trombonist 2017", staat DC in DC, bekend om haar uitzonderlijke toon en haar grandioze project-du-jour. Ze is momenteel de artist in residence op dinsdagavond op Columbia Station in Adams Morgan als leider van de Firebird, door de Washington City Paper uitgeroepen tot 'DC's Best Small Ensemble 2016'.

Ze runt ook DC's première all-dames jazzorkest, "Shannon Gunn and the Bullettes," inclusief succesvolle uitvoeringen op het DC Jazz Festival, het Kennedy Center, Castleton Theatre House, Washington Women in Jazz Festival, Takoma Park Jazz Festival, Jazz on Jackson Place, Westminster Jazz Night, Nomadic Jazz, Great Gatsby Inaugural Ball, Goethe Institute, National Jazz Workshop, Gallery O on H, Arts on the Avenue, Bohemian Caverns en Dardanella. Als lid van het Bohemian Caverns Jazz Orchestra had ze het voorrecht om te spelen met opmerkelijke artiesten zoals Oliver Lake, Cheryl Bailey, Yotam Silverstein, Wycliffe Gordon, Ken Schaphorst en voor Miho Hazama. Daarnaast speelde ze als hoofdtrombonespeler aan de Michigan State University met Billy Taylor, Rodney Whitaker en Marian McPartland.

Gunn behaalde haar Masters of Music in Jazz Studies aan de George Mason University in Fairfax, Virginia en studeerde ook aan James Madison University en Michigan State University voor haar muziekstudies. Ze produceerde 'The JazzCast' (2013 - 2015), een podcast gewijd aan samengestelde luistersessies met jazzmuzikanten.

Ze runt ook Jazz4Justice, een non-profit organisatie uit Fairfax, VA, die samenwerkingsverbanden creëert tussen de juridische gemeenschap, het bedrijfsleven, de muziekgemeenschap en universiteiten om geld in te zamelen voor rechtsbijstand (pro bono civiele rechtsbijstand voor lage inkomen individuen) en muziekbeurzen. Ze begon Jazz Girls Day DC, in samenwerking met het Washington Women in Jazz Festival, om jonge vrouwen in staat te stellen jazz te volgen zonder geslachtsgrenzen. Naast de hierboven genoemde ensembles heeft Shannon Gunn opgetreden met het Metropolitan Jazz Orchestra, Reunion Music Society, American Festival Pops Orchestra, Manassas Chorale, op verschillende tv-zenders zoals DCTV, CBS Morning Show (lokaal) in Richmond, WJLA ABC in DC als onderdeel van de Gatsby Ball-promo, en heeft deelgenomen aan de DIVA! Jazz Orchestra voor Maurice Hines ‘Tappin Thru’ Life ’maar ook ondergedompeld tijdens een tournee met Monika Herzig. Ze woont in Virginia met haar man, Timothy, en haar hond, Faith.

tracks:

01. Orange Noise
02. Missing Perspective
03. Babes in Cages are NOT OK
04. Ellen
05. Ms. Cheverly
06. #canigetpaid
07. Cruash
08. Dinah
09. Carried Away
10. Gymnopedie #1
11. Cycal
12. Rainbow Connection

musicians:

Firebird Trio (Tracks 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11)
Shannon Gunn, Trombone
Hope Udobi, Keys
Kelton Norris, Drums

Shannon Gunn Quintet (Tracks 1, 2, 3, 7)
Chris Barrick, Vibes
Garrett Gleason, Guitar
Mikel Combs, Bass
Kelton Norris, Drums