© Rootsville.eu

Shaun Murphy (US)
tiltle: Reason To Try
music: Blues - Soul - Americana
release date: 2019
label: Vision Wall Records
info artist: Shaun Murphy

© Rootsville 2019

 

Het volstaat te zeggen dat Shaun Murphy beschikt over een aantal indrukwekkende referenties. Tegelijkertijd heeft ze ook bewezen een formidabele kracht op zichzelf te zijn, met dank aan drie Grammy-nominaties en een paar Blue Blast Music Awards.

Toch komt het beste bewijs van haar geloofwaardigheid en bekwaamheid met dank aan “Reason To Try”, een opmerkelijk nieuw album dat heel overtuigend bevestigt dat alle lofbetuigingen en prestaties duidelijk welverdiend waren.

Het is vanaf het begin duidelijk dat Murphy de blues met geloofwaardigheid en overtuiging kan omgorden. Terwijl ze zich overal aan de traditionele sjablonen houdt - variërend van koperkleurige ballades tot brutale, stijve rockers - brengt haar stem de liedjes naar een hogere dimensie, met een inherente emotie en een nadrukkelijke houding in het proces. Het veelzeggende ‘Power Of Love’ geeft een vroege indicatie, met dank aan een gepassioneerd pleidooi om aardse verleidingen opzij te zetten en in plaats daarvan echte emoties en affecties te vereren. De al even standvastige "Welcome To Bluesville", "Thang For You", "Rumor Mill" en "Dancing in the Sun" drukken soortgelijke ideeën uit, elk een voorbeeld van een solide, levendige vastberadenheid.

Aan de andere kant gaat Murphy verder met een aantal soulvolle ballads. Ze stellen haar in staat om een ​​betrouwbare reeks neergeslagen emoties te uiten, van langzame soulvolle klaagzangen zoals "Don't Come Crying To Me" tot af en toe een uiting van ongebreideld optimisme met "Someday", een nummer samengesteld door haar oude baas, Mr. Seeger himzelf. Maar ongeacht het middel of de modus die ze gebruikt, is het vertrouwen van Murphy duidelijk. Er is geen enkel aanbod in deze 14 nummers dat geen formidabel gevoel biedt terwijl het een slepende indruk achterlaat.

Uiteindelijk volgt “Reason To Try” de mantra die de titel suggereert. Na het betalen van haar contributie zowel alleen als in dienst van anderen, grijpt Murphy eindelijk de schijnwerpers en bewaart het allemaal voor zichzelf. (Marcel)

tracks:

01. Hurt Me Good
02. Thang For You
03. Turn Me On
04. Reason To Try
05. Dancing In The Sun
06. Can't Blame Nobody But Me
07. Love The Man
08. Don't Come Crying To Me
09. Road House Rockin'
10. Power Of Love
11. Welcome To Bluesville
12. Rumor Mill
13. Someday
14. Same Old You

Musicians:

Shaun Murphy - vocals, tambourine, background vocals
Kenne Cramer - lead guitars on #3, 5, 8, 10, 11, 13, 14
Tommy Stillwell - lead guitars on #1, 7, 9, 10, 11, 12, 13
Kevin McKendree - piano, synth
Eric Robert - hammond B3 organ
John Marcus - bass
Tom DelRossi - drums
Alex Heart - vocals (7)
Elani Andrea - backing vocals (7)