© Rootsville.eu

Shotgun Sally (B)
tiltle: Never Gonna Break My Heart (single)
music: Rockabilly
release date: february 09, 2019
label: Unsigned till now
info artist: Shotgun Sally

© Rootsville 2019


Shotgun Sally, de rockabilly formatie met de Leuvense Katrien Van Proeyen als frontvrouw in de rangen zijn naarstig aan het werk om een nieuw album uit te gaan brengen. Als voorbode van die nieuwe schijf brengen deze rockers een vinyl singel uit met daarop de nummers "Never Gonna Break My Heart" en als B-side "Sugar Coated Lovin'".

Het album moet de opvolger worden van de in 2017 uitgebrachte voorloper ervan (album report). Sinds 2017 heeft deze "Shotgun Sally" een paar veranderingen in de groep ondergaan. Zo is er sinds een tijdje de nieuwe gitarist Bart 'Rico" Ulens en worden de bassgrooves verzorgd door niemand minder dan Sebi Lee.

In deze bezetting zag ik ze al eens aan het werk tijdens de "Kroegaarden" in de de concertzaal van 't Nieuwhuys in Hoegaarden. Net als aan hun vorige album wordt er weinig aan het concept veranderd in die mate dat er heel wat origineel nieuw materiaal zit aan te komen van deze "Shotgun Sally".

"Shotgun Sally" is ook nu nog onvervalste rockabilly met op de A-side het swingende "Never Gonna Break My Heart". De rauwe klankkleur van Katrien wordt ondersteund door de gitaarlicks van Bart 'Rico" Ulens en de ritme sectie met de grooves van een Sebi Lee. Als flipside van deze single kiezen ze bij "Shotgun Sally" voor "Sugar Coated Lovin'", een dosis retro rock 'n roll en dat is in deze omgeving dat Katrien & haar gang zich als een vis in het water voelen. Een onversneden vintage sound en zo kijken we al uit naar de full CD. Let's put on our blue suede shoes, Cats & Katties!

tracks:

01 Never Gonna Break My Heart
02 Sugar Coated lovin'

musicians:

Katrien Van Proeyen (vocals)
Bart Rico Ulens (guitar)
Sebi Lee (upright bass)
Jimmy Van Iersel (drums)