© Rootsville.eu

Silver Lake 66 (US)
tiltle: Ragged Heart
music: Americana
release date: october 04, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Silver Lake 66

© Rootsville 2019


Maria Francis en Jeff Overbo brengen moderne Americana met "Silver Lake 66". Met een winnende samensmelting van klassiek country, folk en blues, zijn hun liedjes geprezen door talloze publicaties en radio stations, tonen hun talent voor authentieke, hartstikke rukkende songwriting, onberispelijke harmonieën en vurig gitaarspel. Samen voeren ze uitmuntende duo's vol wortels en volgen ze in de voetsporen van Amerikanen-grootheden van Lucinda Williams tot The Civil Wars.

Het in Portland, Oregon gebaseerde paar wisselt de leadzang af en harmonieert met elkaar, ondersteund door een vierkoppige band en een driedelige hoorn- en snaarsecties op sommige delen. Francis speelt akoestische gitaar en percussie, terwijl Overbo zowel akoestische als elektrische gitaren speelt. Toch blijft het geluid puur en blijft het verlegen voor overproductie, waardoor hun sterke songwriting mooi door kan ademen. Hun nieuwe album "Ragged Heart" is een voortzetting van hun reis als een paar, als individuen maar ook als een gelijkgestemd muzikaal duo. Met de toevoeging van snaren en hoorns bouwen ze met "Ragged Heart" hun eerdere werken uit en draait het om een boodschap van veerkracht en hoop.

Opener van deze "Ragged Heart" is het eerder autobiografische maar zeer aanstekelijke "Blue Earth County", een nummer waarop de Twang van Jeff's Tele als een rode draad doorheen het nummer spint. Met titeltrack "Ragged Heart" is het de beurt aan Maria om haar vocale kwaliteiten ten gehore te brengen. De klankkleur van Maria is zachtaardig van aard en pâst hier perfect in het plaatje van deze "Silver Lake 66".

Na de twee eerste aanstekelijk nummers is er met "Broken" een aandoenlijk duet van beiden. Op "Faded Tattoo" verwoord Francis het wereldwijdse probleem van de 'hard times' waarin we leven, realtiteit al sklinkt het nummer toch ook wat optimistisch. “Ragged Heart is een verzameling liedjes geïnspireerd op de vreemde en gekke rollercoaster van het leven die we met z'n allemaal delen. Als songwriters worden we gemotiveerd door dagelijkse beproevingen en beproevingen, humor en grotere thema's zoals reizen, verlies, ouder worden en het belang van menselijke connectie.

tracks:

01. Blue Earth County
02. Ragged Heart
03. Broken
04. Faded Tattoo
05. Tender
06. Check Out to Cash
07. Hard Thing to Do
08. Like a River
09. Broken Dreams & Cigarettes
10. Such a Mess