© Rootsville.eu

Simon Sammut & Omar Vàzquez (MT/Mex)
tiltle: Gravity
music: Jazz
release date: 2019
info artist: Simon Sammut - Omar Vàzquez
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Simon Sammut uit Malta en Omar Vázquez uit Mexico zijn erin geslaagd hun ideeën te combineren en via hen te communiceren, waardoor een sonore diversiteit van elektrische, akoestische bassen, fretloze en rechtopstaande basgitaren wordt gegenereerd; naast andere instrumenten als drums, piano, gitaar, trompet, fluit, stem en flamenco cajon.

Simon begon zijn eerste studies op jonge leeftijd en bereikte geavanceerde niveaus van muziekonderwijs. Na wat lessen met zijn vader Joseph, die zelf een gevestigde bassist was tijdens zijn jonge jaren, bleef Simon basspel volgen en vestigde zich al snel als een populaire basspeler.

Hij verhuisde snel van het spelen van rock naar blues, soul, funk en jazz. Later begon hij de staande bas te bespelen. Als performer speelde hij met vooraanstaande musici en een breed scala aan muzikale activiteiten. Aangezien hij een vloeiende lezer is en een veelzijdige muzikant met een eclectische smaak, is hij vrij actief in verschillende belangrijke evenementen en speelt hij al geruime tijd met verschillende musici, bands en orkesten, waaronder de Malta.
Philharmonisch orkest.

Professionele bassist met meer dan 20 jaar ervaring, met optredens op jazzfestivals, culturele fora en theaters in het binnenland van de Mexicaanse Republiek en internationale organisaties, zoals Cuba, Nicaragua, Guatemala, El Salvador en Honduras.

Naast zijn studies naar muzikale ontwikkeling heeft Omar een master in kunstpedagogie gestudeerd en een methodologie ontwikkeld voor elektrische bas: Inleiding tot het decoderen van partichelas. Hij is een professionele medewerker in verschillende projecten van onafhankelijke muziek, met live uitvoeringen en opnames van verschillende genres, variërend van rock, pop, funk, blues, jazz, zelfs traditionele Mexicaanse muziek.

Het project werd in 2018 opgericht met als doel ideeën samen te voegen en virtueel te communiceren voor de realisatie van de muziek van beide leden. Simon en Omar leerden elkaar kennen in 2017 via sociale netwerken en door hun affiniteit met de elektrische bas en muzieksamenstelling. Ze begonnen samen te werken door het opnemen van audio en video van een compositie voor twee bassen. Dit was het begin van een werkrelatie en vriendschap tussen de twee muzikanten.

tracks:

1. Dystopia
2. Mar
3. Gravity
4. Equinoccio
5. Horatius
6. Mediterraneo
7. Salida Del Sol
8. Akmal

musicians:

Mexico Musicians

Omar Vàzquez/Bass
Citlalli Toledo/Voice
Osiel Barrios/Guitar
David Caspeta/Drums and cajón flamenco
Cipriano Izquierdo/Flute
Emilio Palacios /Flute

Malta Musicians

Simon Sammut/Bass
Kris Spiteri Piano/keyboards
Melchior Busuttil/Drums
Kevin Abela/Trumpet
Jonathan Ellul/Guitar