© Rootsville.eu

Sister Speak (Can)
tiltle: The Stand (EP)
music: Alt-Folk
release date: 2018
label: Reso Nation
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Sister Speak

© Rootsville 2019


De Canadese kunstenaar Sheri Anne heeft als habitat het zonnige Los Angeles gekozen. Vandaar uit heeft ze als doel om ook haar inspirerende en innovatieve muziek de wereld in te sturen. Je kan deze muziek van Sister Speak beschouwen als alternatieve folk met een hoge dosis indie in verwerkt. In feite is het project niet definitief IN een bepaald genre te plaatsen, in plaats daarvan leunt het op emotionele vertelkunst en een gepassioneerde levering van nummers.

Sheri staat erop gebrand om onze elementen van rootsmuziek aan te passen met pop-gerelateerde nummers op deze "The Stand". Een Folk-Pop creatie kunstig ontwikkeld door een vrouw die daarbij alle vrouwen en alle minderheden wil ondersteunen.

Sister Speak is een project dat bol staat van de beloftes met nummers die zich kwamen te ontwikkelen zonder al teveel technische snufjes zoals opener "New York Sunrise" en al zeker niet in de bonus track " Catch Me As I Fall". Op deze EP steken de vocale kwaliteiten van Sheri Anne er met kop en schouder boven uit. Een evenwichtige EP met soms opwindende arrangementen.

tracks:

01 New York Sunrise
02 Fighter
03 Do You Believe
04 The Stand
05 Walls

bonus track:

06 Catch Me As I Fall