© Rootsville.eu

Slowman (SE)
tiltle: En Romantisk Idiot
music: Blues - Rock
release date: 2019
label: Slow Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Slowman


© Rootsville 2019


De gitarist, zanger en componist Svante Törngren aka Slowman bracht zijn eerste soloalbum uit in 2008. Het kwam na jaren van stilte, een gevolg van het verlaten van de muziekindustrie in woede in het midden van de jaren tachtig. Gedurende tientallen jaren wijdde Svante Törngren zich aan live-uitvoeringen in verschillende constellaties. In de loop der jaren werd hij een bekend profiel op de pub-scènes van Stockholm; vaak geprezen voor zijn Hendrix-interpretaties.

Maar langzaam groeide er een stapel originele liedjes in zijn bureaula. Na 24 jaar was het eindelijk tijd voor het solodebuut met een selectie originele composities: "The best of Slowman". Het album werd geprezen door critici in heel Europa, en in 2010 kwam een even gewaardeerd vervolg: "I'm Back". In dezelfde herfst bracht Slowman een eerbetoon aan Jimi Hendrix, ter ere van het 40-jarig jubileum van zijn dood: "HEY JIMI - Slowman & Friends speelt Hendrix".

Na vier veelgeprezen platen in het Engels, brengt Slowman nu zijn eerste volledige album in het Zweeds uit. "A Romantic Idiot" bevat muziek in de kleuren blues, rock en americana met teksten over het leven, de liefde en de wereld om ons heen. Met nieuwe taal, gloednieuwe band en nieuwe co-producent Jörgen "Jugglo" Wall, heeft Slowman een nieuw geluid ontwikkeld en nog persoonlijker geworden in de teksten.

tracks:

 1. Glamourhippie Från Örebro
 2. En Romantisk Idiot
 3. Tre Nätter I Berlin
 4. På Andra Sidan Stan
 5. 04.23
 6. Det Enkla Livet
 7. Stokcholm Blues
 8. Frånvarons Makt
 9. En Förlorad Värld
 10. Aldrig Ensam Igen
 11. Kärlekens Osynliga Hand