© Rootsville.eu

Sofia Talvik (SE)
tiltle: Paws of A Bear
music: Folk - Americana
release date: 2019
label: Makaki Music
info artist: Sofia Talvik

© Rootsville 2019


Met haar weemoedig vergulde nieuwe album "Paws of a Bear" staart de Zweedse kunstenares Sofia Talvik haar levensreis en weegt elk hoofdstuk zorgvuldig af. Lead single "Take Me Home" debuteerde onlangs in de top tien van de Amerikaanse Folk Radio Charts en biedt een hint over wat er voor deze artiest in opkomst komt. Onder tijdloze lagen weelderig pedaal staalwerk en een stem zo engelachtig als het hartverscheurend is, onderzoekt Talvik dualiteiten van stagnatie en vrijheid, opoffering en dromenjagen, werk en familie, terwijl ze persoonlijke openbaringen ervaart die haar perspectieven voor altijd veranderen tijd, leven en liefde.

Talvik heeft opgetreden op festivals variërend van Lollapalooza tot SXSW, ze is geopend voor Maria McKee & David Duchovny en heeft samengewerkt met de voormalige Suede-gitarist Bernard Butler, en Tobias Fröberg (Peter Bjorn en John), die haar 2008 LP Jonestown produceerde. Talvik heeft haar muziek meegenomen in Europa en door 47 Amerikaanse staten, gereden in haar Winnebago Warrior uit 1989, diep ingegraven in het Amerikaanse geluid en het door haar Noordse roots geleid om een uniek merk Americana te creëren.

"Paws of a Bear" duikt in volksmelancholie verwant aan collega-Zweden First Aid Kit en levert Talvik's eigen netjes verpakte verhalen over zijn 10 prachtige tracks. Beklijvende pedaalstaal verweven met warme staande bas, akoestische gitaren en piano, waardoor een ideale basis wordt gelegd voor de grimmige schoonheid van het vocale werk van Talvik. Paws of a Bear speelt als een prentenboek en bladert door enkele van de meest ernstige momenten in het leven. Via haar unieke indie-folk vertelt Talvik's haar eigen verhaal, terwijl ze luisteraars voldoende ruimte geven om over hun eigen leven na te denken. Terwijl het album zich ontvouwt, lokt ze je naar haar wereld met verbluffende heftigheid en grit, wat opnieuw een meester in haar vak bewijst.

tracks:

01. Take Me Home
02. Siren Song
03. California Snow
04. Reflections
05. Paws of a Bear
06. Pharaohs and friends
07. Blood Moon
08. Wrapped in Paper
09. I Liked You Better
10. Die Alone