© Rootsville.eu

Southern Avenue (US)
tiltle: Keep On
music: Blues - Soul - R&B
release date: 2019
label: Concord Records (Stax)
info artist: Southern Avenue

© Rootsville 2019


Je hebt van die groepen die je meteen vanf de eerste keer van je sokken komen te blazen en dan, dan is er stilte, dit is het geval voor de soulband "Southern Avenue". Het begon allemaal op de Internationale Blues Challenge te Memphis. De in Israel wonende blues- en funk gitarist Ori Naftaly besloot immers dat jaar zijn kans te gaan wagen in de States en had daarvoor de IBC uitgekozen. Het beviel hem daar zo dat hij besloot om definitief te verhuizen naar de 'US' waar hij constant begon te toeren. Beperkt in zijn eigen band wou hij meer en zo ontmoette Ori Naftaly de in cover bands optredende Tierinni Jackson. Het klikte onmiddellijk bij beiden en toen ook nog bleek dat haar zusje Tikyra nog drumde ook werden er al dadelijk banden gesmeed. Ze begonnen samen nummers te schrijven en hun werk bij hun respectievelijke bands werd gestopt en zo was Southern Avenue geboren.

Hun selftitled debuutalbum werd met veel tromgeroffel in 2017 uitgebracht door "Stax Records". In 2016 mochten we deze "Southern Avenue" ook al verwelkomen op het "Gevarenwinkel Festival" en leverden ze ook af wat we er mochten van verwachten. Helaas bleef het ook hier in België bij die ene keer. Nu zijn Ori Naftaly en de zusjes Jackson er terug met deze "Keep On". Ook dit album wordt uitgegeven bij "Stax" of iets specifieker te zijn bij het dochterlabel "Concord Records".

Net als op hun vorige album zijn deze "Southern Avenue" ook nu nog steeds grensverleggend met een mix van soul, blues en R&B. Het album werd geproducet door Johnny Black en werd opgenomen in de legendarische "Sam Phillips Studio" in hun thuisbasis Memphis TN. Op het album vinden we 12 nummers terug. Volgende maand kan je hen 'live' aan het werk zien in het Nederlandse Raalte tijdens de editie van "Ribs 'n Blues". De chemie met als vocale uithangbord Tierinni Jackson is nog steeds onveranderd.

Nummers als "Whisky Love", "Savior", "Too Good for You" en "We Are Not So Different" weerspiegelen ook de diverse skills van de bandleden. Opener is de door blazers gedomineerde handclappin' titeltrack "Keep On". "Lucky" is een soulvolle ballad die onmiddellijk bezit van je komt te nemen met een hemelse Tierinni Jackson in de hoofdrol, waarna ze met "Jive" alles inzetten op het funky gevoel. Ook met de bluesy afsluiter "We're Gonna Make It" snijden deze "Southern Avenue" je weerom onmiddellijk de adem af...

tracks:

01. Keep On
02. Whiskey Love
03. Savior
04. Switchup
05. The Tea I Sip
06. Lucky
07. Jive
08. Too Good For You
09. We Are Not So Different
10. We've Got The Music
11. She Gets Me High
12. We're Gonna Make It

musicians:

Tierinni Jackson: vocals
Tikyra Jackson: drums
Ori Naftaly: guitar
Jeremy Powell: keys

guests:

William Bell
Gage Markey
Art Edmaiston
Mark Franklin