© Rootsville.eu

Steve Mednick (US)
tiltle: Enough!
music: singer-songwriter
release date: 2019
label: Prospect Hill Words and Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Steve Mednick

© Rootsville 2019


Sinds 2006 heeft Steve Mednick, op New Haven gebaseerde songwriter en performer, meer dan 170 originele nummers opgenomen en gepubliceerd vanuit een uniek perspectief dat tot de kern van de zaak doorklinkt. Steve's opnames bevatten een opmerkelijke speler waaronder Bob Loveday van de band van Sir Bob Geldoff en Matt Cartsonis, die samen met onder andere Warren Zevon en John McEuen heeft samengewerkt.

Met Steve gaan we een hele tijd terug in de tijd met namen als Bob Dylan, Sir Paul McCartney, Stephen Stills, Richard Thompson, Paul Simon, Neil Young, Ray Davies, Joni Mitchell en andere grote songwriters. Hij bezit al hun albums en heeft veel van hun concerten gezien. Steve Mednick heeft 15 CD's opgenomen en 191 nummers gepubliceerd, waaronder zijn nieuwste CD, "Enough!". "Enough!" Is een serie nummers, waaronder de eerste 7 die zijn geïnspireerd door en opgedragen aan de jonge slachtoffers en overlevenden van het schietpartij op "Parkland Stoneman Douglas" in februari 2018. Het onderwerp is donker, maar toch moet het verhaal worden verteld. De angst is voelbaar en de moordenaar kan het buurmeisje zijn.

"Enough!" is de nieuwste samenwerking met Eddie Seville en Karl Allweier. In 2009 brachten Steve Mednick en Eddie Seville samen het album 'La Collaborazione Del Due' uit en op Steve's vorige album 'The Ceremony of Innocence' zit deze Eddie Seville ook nog eens aan de knoppen als producer. Steve wordt ook vergezeld door zijn Hard Road-landgenoten, Tony Casagrande en Joey Sciortino, zijn oude vocale partner, Natalie Modugno, en Steve Jacobs, die, wederom, een gemene viool speelt. Steve was vooral blij dat Frank Carillo de gitaarsolo's bijdroeg aan "What Are You Going To?" En "A Dark Night Is Upon Us" en Jen Durkin' bijdrage aan "The Whole World Is Watching".

tracks:

01 What Are You Goin' To Do?
02 Soon It Will Be Too Late
03 Twiligh's latest Gleaming
04 Weapons of War
05 Tell Them We Are Rising
06 Whatever Happened To The Dream?
07 Don't Let This Season Pass
08 Something in the Water
09 The Whole World Was Watching
10 A Dark Night Is Upon Us
11 Racing Across The Land