© Rootsville.eu

Steve Morgan and The Kingfish (US)
tiltle: That Ain't The Blues
music: Blues - Rhyhtm 'n Blues
release date: 2019
label:
independent
info artist: Steve Morgan

© Rootsville 2019


Een nieuw jaar inzetten met shufflin' and swingin' blues hoort tot de geneugten van een reporter en zo komen we ook uit bij "Steve Morgan and The Kingfish". Steve Morgan werd geboren in St. Louis MO die zich in eerste instantie toelegde op het spelen van blues met een akoestische gitaar als instrument. In 1978 werd hem gevraagd om deel uit gaan maken van de "Easy Street Band" waar hij bijna 10 jaar bij bleef spelen.

Tijdens die periode speelde Steve Morgan ook gitaar bij bluesartiesten als Johnny Johnson, Henry Townsend, Ron Edwards en Doc Terry. Steve richtte ook zijn eigen band op met als naam "No Money Down" waarna hij zanger werd bij "Steve Twilight Jump". Steeds op zoek naar verandering verhuisde hij richting Wellfleet MA en zo ontstond ook deze "Steve Morgan and The Kingfish". In 1996 namen ze hun debuutalbum "Boppin' The Blues" op.

Na wat dwalingen met onder meer "Skeeter and The Buzztones" en "Willy and The Po'Boys" trok hij in 2008 met "The Kingfish" terug de studio in voor het opnemen van "Hurricane". In augustus 2013 werd de nieuwste CD van Steve Morgan en de Kingfish uitgebracht: "Blues In Paradise". Nu is er bij aanvang van 2019 hun nieuwste "That Ain't The Blues".

Op deze "That Ain't The Blues" krijgen we 11 tracks voorgeschoteld met daarop heel wat originals maar ook enkele bewerkte nummers als "Route 66" dat voor deze gelegenheid omgedoopt werd tot "Route 6". Een album dat een mix is van swingin' blues en rhythm 'n blues en opent met "Sh"s My Baby". Door de inbreng van een blazer sectie met onder meer Paulie Lesniak op saxofoon en Paul Dinsmore op trompet krijgen we ook een bijzonder soulvolle tint op het album. Het nummer "Waitin" is daar een schoolvoorbeeld van en ook Steve's klankkleur brengt de soul tot leven op deze "That Ain't The Blues", al heeft de titeltrack ook heel wat swingin' jazz in zich, net als afsluiter "Champagne and Mistletoe". Al meteen een aangename afleider om het jaar mee te beginnen.

tracks:

01. She’s My Baby
02. Wish Me Luck
03. Waiting
04. Back In My Arms
05. Nose Wide Open
06. Route 6
07. Soft And Slow
08. That Ain’t Blues
09. Lies, Pain And Misery
10. Baby Listen Baby
11. Champagne And Mistletoe