© Rootsville.eu

Sugaray Rayford (US)
tiltle: Somebody Save Me
music: Blues - Soul
release date: march 01, 2019
label:
Forty Below Records
info artist:
Sugaray Rayford

© Rootsville 2019

 

Net vandaag wordt de nieuwste van Sugaray op de markt gebracht.“Somebody Save Me”, levert een aantal echt goede soul- en bluesklanken, met een stem die ernstig en menselijk is. Alle nummers op deze schijf zijn geschreven door Eric Corne, die ook het album produceerde en daarop gitaar, mondharmonica en percussie speelt. Corne is ook oprichter en president van Forty Below Records, het label dat dit album uitbrengt. Verder vinden wij op deze release: Sasha Smith op toetsen, Rick Holmstrom op gitaar, Eamon Ryland op gitaar, Taras Prodaniuk op bas, Matt Tecu op drums, Mark Pender op trompet, Ron Dziubla op saxofoon en Richard A. Rosenberg op trombone.


Photo Sugaray Rayford © Rootsville (Gouvy)

De plaat begint met 'The Revelator'. Dit nummer is bluesy, het is funky, het heeft soul en het is serieus cool, met een leuke baslijn. Als de blazers invallen tillen ze dit deuntje naar een ander niveau. Hierna volgt "Time To Get Movin '," een bluesy rocknummer met een goede groove. Hier bespreekt Sugaray Rayford enkele van de problemen waarmee we worden geconfronteerd, zoals de haat en sociale verdeeldheid.

De blazers spelen een heerlijke rol in "You And I," en geven het nummer een klassieke uitstraling. Het is genieten met wat Sasha Smith op het orgel doet. In "I'd Kill For You, Honey," zingt Sugarray met veel begeestering en geeft het geheel een rauw tintje, daarenboven krijgen we er bovenop een fijn staaltje mondharmonica. "Sometime You Get The Bear (And Sometime The Bear gets you)" heeft een leuk klassiek ritme. Dan, plotseling, zoals halverwege, verandert de groove, met de blazers die ons bijna een big-bandgevoel geven, terwijl de gitaar erover een fantastische blues aflevert.

"Somebody Save Me", het titelnummer van het album, zit barstensvol soul. Een prachtige melodie, met een gepassioneerde vocale uitvoering. Eric Gorfain speelt viool en Richard Dodd speelt hier cello op. De CD eindigt met "Dark Night Of The Soul", die een goede bluesgroove heeft. David Ralicke speelt hier saxofoon op. Sugaray heeft hiermee alweer een puik stukje werk afgeleverd totaal op zijn maat gesneden. (Marcel)

tracks:

  1. The Revelator
  2. Time To Get Movin’
  3. You And I
  4. My Cards Are On The Table
  5. I’d Kill For You, Honey
  6. Angels And Devils
  7. Sometimes You Get The Bear (And Sometimes The Bear Gets You)
  8. Somebody Save Me
  9. Is It Just Me
  10. Dark Night Of The Soul

musicians:

Sugaray Rayford
Eric Corne
Sasha Smith
Rick Holmstrom
Eamon Ryland
Taras Prodaniuk
Matt Tecu
Mark Pender
Ron Dziubla
Richard A. Rosenberg