© Rootsville.eu

Sunday Wilde (Can)
tiltle: Sunday Wilde & The 1 Eyed Jacks
music: Blues
release date: 2019
label: independent
info artist:
Sunday Wilde

© Rootsville 2019

 

Sunday Wilde komt uit de wildernis van een klein stadje in Noord-Ontario en heeft overal gezongen, van kleine houthakkersteden, op begrafenissen, tot grote festivals en bars in bruisende metropolen. Ze is een krachtige en intense vocaliste en heeft een zeldzame stem die spreekt vanuit de ziel.

Sunday is een songwriter die de onderwerpen van verdriet, verslaving, liefde en de kwelling van sociale en familieproblemen onderzoekt. Haar teksten maken het overduidelijk dat ze spreekt met een zekere ervaring en autoriteit.

Haar invloeden komen uit een reeks bronnen zoals de wildernis, Ruth Brown, pijn, lijden, zuster Rosetta Tharpe, verdriet, liefdesverdriet, Bessie Smith, Big Bill Broonzy, vermengd met liefde, vreugde, Tom Waits, Billie Holiday en Ella Fitzgerald . Ze blijft doorgaan met het creëren, onderzoeken, interpreteren en innoveren van uiteenlopende verschijningsvormen en invloeden, waarbij ze de grenzen van haar werk verder uitdraagt.

Sunday is dus van alle watertjes gewassen en dat hoor je ook in de nieuwe plaat, die met de voeten stevig in de blues staat. Al haar ervaringen worden hierin verwerkt en bij deze heeft ze wel degelijk fijn werk afgeleverd. (Marcel)


tracks:

01. Evil
02. Love Is
03. Dead Man's Clothes
04. Show Me Mercy
05. Dead Presidents
06. It Hurts Me Too
07. My Baby's Dead
08. Captured Me
09. Spirits Up My Friend
10. Swear You're Cheatin
11. I Guess I Didn't Hear You Right

musicians:

Sunday Wilde: vocals & toetsen
Arek Chamski: Upright bass
Colin Craig: drums
Ari: gitaar
Greg Schultz: gitaar