© Rootsville.eu

Sunny Lowdown (US)
tiltle: Shady Deal
music: Blues
release date: 2019
label:
Cool Stream Records
info artist: Sunny Lowdown

© Rootsville 2019


Sunny Lowdown, afkomstig uit Horizon, AR, maar nu woonachtig in Vermont, was nog maar zestien, toen hij JL Hooker al begeleidde. Later werkte hij samen met Hubert Sumlin (gitarist van Howlin’ Wolf), Pinetop Perkins (pianist van Muddy Waters), Chicago blues legende Otis Rush en George “Wild Child” Butler, R.L. Burnside, Cedell Davis e.a. Sunny Lowdown speelt de rauwe blues die hij ontdekte bij John Lee Hooker, Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins, Jesse Mae Hemphill en R.L. Burnside… Sommigen noemen zijn muziek “swamp music”, maar Sunny noemt het zelf “Sunny side up”.

De eerste release van Sunny Lowdown was getiteld "The Blues, Volume Low", en dat blijft zijn benadering van de blues. Hij neemt zijn tijd en slaat niets over het hoofd. Zijn kracht zit in zijn toon en frasering. Je zou het een Clint Eastwood-aanpak kunnen noemen. Geen geschreeuw, gewoon een rustige "make my day" die koude rillingen over je rug geeft.

Van zijn moerassige bewerking van "Satisfaction" van The Rolling Stones tot zijn grimmige "Christmas Eve Blues", tot het romantische "Tried And True" en de hilarische grillen van "Clip On Man Bun Blues", tot de wilde texturen van "Chicken In A Basket "uitgevoerd met The Uptown Food Syndicate, Sunny is zijn eigen man en geeft je zijn eigen kijk op een wereld waar we allemaal dagelijks mee worstelen. Soms is het een feest. Vaak is het een duistere deal. En toch levert hij hier weer een lekkere schijf af.

tracks:

01. Satisfaction (4:57)
02. Christmas Eve Blues (4:28)
03. Travelin' Woman (3:35)
04. Sad Letter (4:06)
05. Tried And True (2:07)
06. Lightnin' Hop (3:14)
07. Clip On Man Bun Blues (2:55)
08. Wino Blues (Vote For Sunny 2020) (2:49)
09. Means To An End (3:36)
10. Sunny Shuffle (Tell Me What's The Reason) (3:21)
11. Chicken In A Basket (2:29)