© Rootsville.eu

Supersonics (NL)
tiltle: 69 Automobile
music: Country - Retro - Rockabilly
release date: 2019
label: El Toro Records
info artist: Supersonics

© Rootsville 2019


Vorig jaar kwam daar "out of the blue" het album "Close To You" (album report) van de Nederlandse nieuwe roots formatie "Supersonics". Een album dat in de eerste plaats kwam te scoren met maar liefst 17 hitgevoelige chartbusters erop. Daarnaast was dit album gespeend met niets dan originals en dat is in het rootswereldje waar ze thuis horen toch al straffe kost te noemen. Deze "Supersonics" werden boven de doopvond gehouden in 2016 en bestaan uit Pascal Snijders, Jeroen van Delden, John Hofmans en John Rietberg, muzikanten die hun strepen al wisten te verdienen.

Na hun thuisland begonnen ze zo ook stelselmatig ook buiten de landsgrenzen op te treden en bereikten vorig jaar zo zelfs op de Poeyelhei van "Sjock". Het gaat snel en hun nieuwe album "69 Automobile" wordt nu uitgegeven bij het gerenommeerde label "El Toro Records". Naast Seattle hebben ze dus ook al een paar jaar in en rond Eindhoven hun eigenste Supersonics. Een wervelende sensatie...

Ook nu weer tekent Pascal Snijders voor 16 onmiskenbare originals die het laten swingen van begin tot einde. In de spirit van good ol' country - rock 'n roll openen deze "Supersonics" met een ode aan een volwaardige Ford musclecar uit 1969. Met "69 Automobile" lijk je wel te cruisen langsheen één of andere highway. Met "Whistle into The Wind" schakelen ze in rockabilly style gezwind een versnelling hoger. Under the hood bij deze "Supersonics" meer dan een V-8. Straight from Bakersfield met behoorlijk wat Twang krijgen we "Careful What You Wish For". Ook op "Take Your Ball And Go Home" lopen country en rockabilly als een rode draad doorheen dit nummer.

Met een ondertoon van gyspy jazz en een knipoog richting western swing krijgen we vervolgens het aanstekelijke "Fall From Grace". Met deze "69 Automobile" worden zowel de liefhebbers van country en retro sound in het algemeen in de watten gelegd. Alsof je in een rollercoaster zit van emoties uit de onvervalste "Happy Days". Nummers als het opzwepende "Devil In A Black Dress" lijkt het wel of je naar een broadcasting uit sixies aan het luisteren bent. Van het laidback rockende "Sad State Of Affairs" langs "Don’t Mind If You Do" naar "House On The Hill" it's strollin' time. Met "Before The Devil Knows I’m Dead" is het gewoon head over heels bij het beluisteren ervan net als bij het afsluitende "The Juice Ain’t Worth The Squeeze". Rock 'n roll is here to stay with the Supersonics.

tracks:

01 69 Automobile
02 Whistle Into The Wind
03 Telephone
04 Careful What You Wish For
05 Take Your Ball And Go Home
06 Fall From Grace
07 Denver
08 Devil In A Black Dress
09 Sad State Of Affairs
10 Don’t Mind If You Do
11 No Place Left To Crawl
12 House On The Hill
13 Before The Devil Knows I’m Dead
14 Insane Asylum
15 Everytime Again
16 The Juice Ain’t Worth The Squeeze

musicians:

Pascal Snijders: lead guitar and lead vocals
Jeroen van Delden: lead guitar and backing vocals
John Hofmans: double bass
John Rietberg: drums and backing vocals

special guest:

Boudewijn Snijders: Hammond, Wurlitzer