© Rootsville.eu

Susan Williams & The Whright Groove (US)
tiltle: It's About Time
music: blues
release date: 2018
label: Self-released
info artist: Susan Williams
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Some Chicogo shufflin' with a whole lotta soul, onder deze noemer kan je het debuutalbum "It's About Time" plaatsen van "Susan Williams & The Wirght Groove". Het album werd reeds in 2018 uitgegeven doordat Susan Williams dat jaar ook deel nam aan de "International Blues Challenge". Dit jaar kreeg het album een nominatie tijdens de "IBC" in de categorie "Self Best-Produced CD" vandaar de komst richting onze contreien.

De band bestaat naast Susan Williams ook nog uit oudgedienden Darryl Wirght, Mike Gallemore en Rob Davis en het album werd opgenomen in de "Studio 401" in Georgetown IL. De stemintonatie van deze Susan Williams wordt beschreven als een mix tussen Bonnie Riatt en Susan Tedeschi met een sprankeltje Janis Joplin erin. Op het album vinden we 11 nummers terug waarvan er 9 van de hand zijn van Susan en waarbij er voor "Please Come Back Home To Me" en "Keep Moving On" de credits gaan naar gitarist Mike Gallemore.

Met zowel Susan aan de basgitaar en Darrel Wright komen de basgrooves uiteraard duidelijk voor op dit album. Tekstueel gaat dit blues album uiteraard over liefde en (mislukte) relaties. Opener is het soulvolle "Tell Me You Love Me" en daarmee is het item soul de rode draad doorheen dit album. Een album met duidelijk teksten en heerlijke tempo wisselingen. Zo krijgen we met "I Love What You Do" een ons zo vertrouwde shuffle voor de kiezen met als middenstuk een lekker luisterende gitaar solo van Mike Gallemore.

Met "Loving You From a Distance" krijgen we een met honing overgoten slowbluesje met als thema ...de liefde. Op "I'm Sorry" lijkt het wel of "Lucille" tijdens de opnamen aanwezig was, want dit nummer huisvest een duidelijk BB rifje. Op "You’ve Got Another Think Coming " krijg je het beklemmende gevoel om de dansvloer te gaan opzoeken. Heerlijk swingende grooves. We spraken al over die ene King wel ook op "Please Come Back to Me" kijkt hij over de schouders mee van deze Susan Williams.

Afsluiter is "Too Little, Too Late " en daarmee hadden we toch een meer dan aangename ontmoeting met Susan Williams en haar mooie en soulvolle blues.

tracks:

01. Tell Me You Love Me
02. I Love What You Do
03. Loving You From a Distance
04. Shame on You
05. I’m Sorry
06. Meet Me in the Middle
07. You’ve Got Another Think Coming
08. One Way Street
09. Please Come Back to Me
10. Keep Moving On
11. Too Little, Too Late

musicians:

Susan Williams - Lead & back up vocals, bass
Mike Gallemore - Guitar, back up vocals
Darryl Wright - Lead bass; Rob Davis - drums
Mike Cruse - keys