© Rootsville.eu

Tad Robinson (US)
tiltle: Real Street
music: Blues - Soul
release date: 2019
label: Severn Records
info artist: Tad Robinson

© Rootsville 2019

 

In de jaren tachtig verhuisde soul-blues singer-songwriter, harmonicaspeler Tad Robinson, van een klein stadje in Indiana naar de grote stad Chicago, Illinois. In drie maanden speelde hij zeven shows per week in verschillende clubs, waar zijn vloeiende mondharmonica en soulvolle baritonstem precies past in de bandgebaseerde bluescene. Het is geen wonder dat hij zoveel thuis klinkt op Real Street, zijn vijfde release op Severn Records. Tad Robinson produceerde zijn album in Memphis, Tennessee, en wordt ondersteund door de legendarische Hi Rhythm Section, een basis voor het zuidelijke soulgeluid.

In Real Street zingt Robinson een soulvolle set van tien nummers met veel grinta en emotionele lading. Het is geen wonder dat hij wordt beschouwd als een van de beste moderne soulblueszangers van deze generatie. Het album begint met 'Changes', een nummer over de unieke kracht van liefde om genezende verandering te creëren .

‘Love In The Neighborhood’ schittert met een soulvol gospel-gevoel met veel groove en warme vocale harmonieën. De Hi Rhythm Section versterkt dit deuntje en de stekelige gitaar van Joe Restivo drukt de strijd van verloren liefde uit. Wanneer de harmonica van Robinson invalt, is het einde zo goed dat je meer dan eens op Play wil drukken.

‘You Got It’ was een hit in 1989 voor Roy Orbison die het schreef met Tom Petty en Jeff Lynne. Hier wordt het opgefrist met een zachte groove van het drumwerk van Howard Grimes en de zachte Hammond van Charles Hodges. ‘My Dream’ klinkt vreugdevol, heeft een leuk deuntje en is heel dansbaar.

Op het titelnummer van de CD, ‘Real Street’, een vrolijk, ritmisch deuntje, draait Robinson zijn vocale magie met de blazersectie die de weg hiervoor vrijmaakt. Op mondharmonica nagelt hij een soulvolle solo die leidt naar de sprankelende gitaarriff van Joe Restivo. Robinson en de band zijn hier in topvorm.

Hij opent ‘Long Way’ met een hoog stemgeluid en vestigt zich vervolgens, verankerd door de strakke blazersectie, gitaar en Hammond. Een nummer met een funky ritme. ‘Long Way’vertelt het verhaal van een eenzame man die geen haast heeft om naar een leeg huis te gaan. Nummer met een strakke bas en fijn ritme.
Robinson levert hier weer een knappe schijf af. (Marcel)

tracks:

01. Changes
02. Full Grown Woman
03. Search Your Heart
04. Love In The Neighborhood
05. Wishing Well Blues
06. You Got It
07. You Are My Dream
08. Make It With You
09. Real Street
10. Long Way Home

musicians:

Tad Robinson: vocals, harmonica
Joe Restivo: gitaar
Howard Grimes: drums
Charles Hodges: Hammond
Leroy Hodge: bas