© Rootsville.eu

Tedeschi Trucks Band (US)
tiltle: Signs
music: Blues - Soul
release date: february 15, 2019
label: Fantasy Records
info artist: Tedeschi Trucks Band

© Rootsville 2019


Altijd al een zwak gehad voor de bescheiden Derek Trucks en zijn vrouwtje Susan Tedeschi. Met een bezetting van liefst 12 muzikanten brengt het blues echtpaar met deze "Signs" hun 4de studio album uit. Een gezegend huwelijk tussen deze blues virtuosen is een van de beste momenten ooit in de geschiedenis van de hedendaagse blues. De band kwam tot stand in 2010 en het jaar voordien hadden we nog een interview met Derek op "Blues Peer" (interview) waarna we verder richting Blues Passions Cognac trokken voor een ontmoeting met vrouwtje Susan.

Met als uitvalbasis Jacksonville FL. vielen ze als band al meerdere keren in de prijzen, zoals met hun debuutalbum "Revelator" uit 2011 waarmee ze in 2012 de "Grammy Award for Best Blues Album" in de wacht kwamen te slepen. Dat de band uit een uitgebreide bezetting bestaat is geen opmerkelijk feit te noemen wanneer je weet dat ze in 2007 al op de podia stonden als "The Derek Trucks & Susan Tedeschi's Soul Stew Revival".

Het album typeert zich als een duidelijk "Tedeschi-Trucks sound" waarbij soul, rhythm 'n blues, gospel en diverse strekkingen van de blues tot een alliantie van Southern Rock worden verweven. Vanaf de release beginnen Susan en Derek aan uit wel zeer uitgebreide tour waarbij ze op 23 april de AB te Brussel aandoen. Het album werd opgenomen in de "Swamp Raga Studio" in hun thuisbasis Jacksonville met als producers Derek Trucks, Jim Scott en Bobby Tis. Dit is niet alleen een groep vrienden die enkele deuntjes opneemt, dit is een zeer bekwame band die barst van getalenteerde muzikanten . Met dit album willen ze een optimistische boodschap brengen in de toch al moeilijke tijden.

Deze "Signs" is een album dat je echt raakt, zowel tekstueel als muzikaal met als leidraad de zeer aangename stemintonatie van Susan Tedeschi. Zoals we ook Derek Trucks kennen zitten er ook tal van ingewikkelde rifjes in verborgen. Opener is het wel funky "Signs, Hard Times". Nummers als "I’m Gonna Be There" en het soulvolle "When Will I Begin" bewijzen nogmaals de vele kwaliteiten die in deze groep een thuis vinden. Met "Hard Case" komen we terecht in een verlichting na enkel zwaar aanvoelende nummers.

Ook op "They Don’t Shine" krijgen mede door de blazers een link naar de soul en meer bepaald naar de Motown era. "The Ending" is dan ook de intieme afsluiter van deze "Signs" waarbij Susan Tedeschi en Derek Trucks weerom een statement hebben gemaakt. Zou niet misstaan op de Deusterweide te Peer :-)

tracks:

01. Signs, High Times
02. I’m Gonna Be There
03. When Will I Begin
04. Walk Through This Life
05. Strengthen What Remains
06. Still Your Mind
07. Hard Case
08. Shame
09. All The World
10. They Don’t Shine
11. The Ending

musicians:

Susan Tedeschi: vocals, rhythm guitar
Derek Trucks: lead guitar
Tyler Greenwell: drums, percussion
J. J. Johnson: drums, percussion
Mike Mattison: harmony vocals
Mark Rivers: harmony vocals
Kebbi Williams: saxophone
Brandon Boone: bass
Ephraim Owens: trumpet
Elizabeth Lea: trombone
Alecia Chakour: harmony vocals