© Rootsville.eu

Terrence Wintersmith (US)
tiltle: A Walk In The Woods
music: Jazz
release date: october 15, 2019
label: Addictive 2 Music
info artist: Terrence Wintersmith
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Als je de muzikale carrière van Terrence Wintersmith in één enkel woord zou moeten samenvatten, zou dat gemakkelijk zijn: diversiteit. Gedurende een loopbaan van veertig jaar heeft Wintersmith opgetreden en opgenomen met eclectische artiesten als jaren '80 popdiva Laura Branigan, surfmuziekpionier Dan Hamilton, country legendes Chet Atkins, Floyd Cramer, Boots Randolph en jazzmuzikanten Chester Thompson en Jeff Coffin om noem er een paar. Zijn muzikale wortels liggen diep in de uitlopers van het zuidoosten van Oklahoma, waar Wintersmith op zaterdagavond honky-tonks speelde en op zondagochtend in kleine kerken in de omgeving zongospelmuziek zong. In 1978 nam Wintersmith zijn eerste album op, een verzameling originele ballades getiteld Love Music. Het album werd geproduceerd door Grammy bekroonde ingenieur/producent, Phil York. Verschillende leden van de Dallas-symfonie traden ook op het album op.

In de zomer van 1979 verhuisde Wintersmith naar de westkust en kreeg onmiddellijk een baan bij Chrysalis Records. Chrysalis was begin jaren tachtig het populaire label in de stad. Hun selectie omvatte, Jethro Tull, Blondie, Pat Benatar en de baby's. Het jaar daarop kocht Wintersmith de Takoma Studios van John Fayhey, die zich in de stad in Santa Monica, Californië bevond. Wintersmith begon artiesten als Bonnie Rait, Maria Muldair en Taj Mahal op te nemen om er maar een paar te noemen.

Wat doet Terrence Wintersmith tegenwoordig? Hij brengt een EP met zes nummers uit genaamd "A Walk In The Woods". Er spelen twintig muzikanten op deze verzameling originele jazz- en wereldmuziek. Wintersmith schreef en produceerde alle nummers. Het bevat gastuitvoeringen van de legendarische drummer Chester Thompson, de Braziliaanse gitarist Marcel Camargo, die toert met Michael Bublé, evenals zijn oude vriend Jeff Coffin, saxofonist voor de Dave Matthews Band en de Jeff Coffin Mutet. Vriend van Wintersmith en voormalig hoofd van A&R voor Warner Records, Michael James mixte de nummers in zijn studio in Noord-Californië. Hij heeft een uitstekend talent voor het sonisch uitbrengen van uitzonderlijke uitvoeringen, en ze genieten echt van samenwerken. Wintersmith kan niet opgewondener zijn over het uitbrengen van zijn nieuwste muziek aan de wereldwijde gemeenschap.

tracks:

1. A Walk In The Woods
2. Ridgetop
3. I’m Always Dreaming
4. Jumping And Jiving
5. A Vida Que Eu Sonhei
6. Amalfi

musicians:

Terrence Wintersmith -Keyboards, Vocals
Carina Bruwer – Flute
Gergö Bille – Trumpet
Charles Tidwell – Flügelhorn
Chris White – Saxophone
Jeff Coffin – Saxophone
Zakhar Valaha – Violin
Marcel Camargo – Guitar
Fred Bogert – Guitar
Bruno Elizabetsky – Guitar
Frederick Boyle – Piano
Eivind Opsvik – Bass
Chester Thompson -Drums
Chuck Sabo - Drums
Brian Griffin – Drums
Larry Salzman – Percussion
Tom Roady – Percussion
David E. Greene – Vocals
Jessica Jeza – Vocals
Patricia Lee – Vocals