© Rootsville.eu

The Bluesmen (US)
tiltle: The Devil is A Blues Man
music: Delta Blues
release date: 2018
label: independent
info artist: The Bluesmen

© Rootsville 2019


Akoestische country-blues om de perfecte wandeling te maken naar de Crossroads, zo rond middernacht of om een stevige boogie woogie mee te pikken in een duistere juke joint. Casey D. James en Billy Dan Langley brengen hier een heel originele plaat met knap geschreven songs en krachtig gitaar- en harmonicaspel.

The Bluesmen ontmoetten elkaar tijdens een Blues Society-jam in Denton, TX rond 2007. Casey James werkte samen met de eerste Stevie Ray Vaughn coverband in Dallas, en Billy Langley speelde in een lokale barband, gaf gitaarlessen en beëindigde zijn muziekdiploma aan de Universiteit van Noord-Texas. Beiden wisten dat de blues hun passie was en dat er een echte muzikale vriendschap ontstond. Ze hebben gespeeld in de straten van Denton, Dallas, Carbondale, Helena, Clarksdale, Nashville, Memphis en alle punten daartussenin.

Ze leerden de blues spelen op de manier van de oude meesters die hen onderwezen, en hopen hun voorgangers te eren met hun eigen muziek. Casey's 12-snarige gitaar en Billy's mondharmonica zijn “a black cat bone and a mojo too !!” In 2018 wonnen ze de Simply Texas Blues Festival-competitie in de solo / duo-categorie en een plaats  in de International Blues Competition in Memphis. The Bluesmen danken hiervoor graag de  zigeunervrouw, de mojo-hands en de roots van John de Veroveraar om dit allemaal mogelijk maken!

Weer een onbekend duo dat de mens weet te boeien tijden het luisteren naar deze fijne schijf. Zeker en vast een aanrader voor de liefhebbers van accoustische Delta Blues. Het klinkt zoals blues moet klinken, rauw en origineel.

tracks:

  1. The Devil Is A Bluesman
  2. Watching The Lines
  3. Paymaster Blues
  4. Workin' On That
  5. Walk On
  6. Don't Pave That Gravel Road
  7. Trash Talkin'
  8. Bluesmen Boogie
  9. Bailbondsman Blues
  10. Seems I Had A Chance With You

musicians:

Casey D. James: gitaar en vocals
Billy Langley: harp en vocals