© Rootsville.eu

The Breath (UK)
tiltle: Only Stories (Let The Cards Fall Revisted)
music: Singer-songwriter
release date: april 5, 2019
label: Real World
promotion: Pias (Sjuul Kok)
info artist: The Breath

© Rootsville 2019


Met deze "Only Stories" willen Ríoghnach Connolly en Stuart McCallum hun vorige album "Let The Cards Fall" opnieuw bekijken of de verhalen die ze ons vorig jaar kwamen te vertellen niet moeten worden bijgeschaafd. Ook nu weer staan op het album kwetsbaren en zeer fragiele nummers. Helaas staan er maar twee nieuwe nummers op en moeten we deze "Only Stories" gaan aanzien als een "Best of".

Opener en titeltrack "Only Stories" is een akoestisch gebrachte nieuwe original, dus een van de twee nieuwe nummers. Voor de rest blijft het album bijzonder sfeervol en bevat nummers uit zowel ‘Let the Carts Fall’ en ‘Carry Your Kin’. De fijne beroering van Stuart McCallum op de snaren blijven in perfecte harmonie met de fluwele zangstem van Ríoghnach Connolly.

De nummers blijven ook akoestisch bijzonder sfeervol en krijgen als vernieuwing toch ook een enigszins Iers tintje mee. Voor de opnamen van deze "revisted" reisden Ríoghnach Connolly en Stuart McCallum de "Real World" studios en namen alle nummers in "one take" op. Een "live" moment à la minute met persoonlijke en oprechte nummers.

tracks:

  1. Only Stories
  2. Let It Calm You Down
  3. All That You Have Been
  4. No You Keep It
  5. Hide Out
  6. Boat Song
  7. Will You Wait
  8. Let the Cards Fall