© Rootsville.eu

The California Honeydrops (US)
tiltle: A Higher Degree
music: Blues - Funk - NOLA
release date: 2019
label: Tub Tone Records
info artist: The California Honeydrops

© Rootsville 2019

 

Laat ik nou een ongeloofelijke fan zijn van deze uit Oakland, Californië afkomstige band. Dit jaar bestaat deze formatie 10 jaar en dat wordt gevierd met deze nieuwe plaat. Ondertussen hebben ze het dus al ver gebracht, van het busken in metrostations naar de grote podia overal ter wereld. Deze jongens spelen niet allen muziek, ze gooien alle genres door elkaar gaande van R&B, funk, soul, delta blues naar New Orleans Secon Line. Dat geven ze perfect weer in deze nieuwste telg.

Dit is een partyband bij uitstek en ik vind het jammer dat ze veel te weinig naar Europa worden gehaald.‘A Higher degree’, de titeltrack is een soulsong van de bovenste plank en met ‘Big Fat Woman’ brengen ze ons zonder problemen naar The Big Easy en horen we first class Second Line met blazers en al, shaken baby !

Bij ‘Thinkin’ Wonderin’’, wordt de trekzak bovengehaald en worden we midden in cajun country gedropt. ‘Junker Blues’ is dan weer een pianoblues met wat gefluit en doet duidelijk denken aan wat de konden horen van wijlen Dr John. ‘Bubble Gum’ oogt wat funky en met ‘One Of These People’ blijven we in New Orleans.

‘I Wanna Go Home’ is dan terug een zydeco nummers om je vingers af te likken en ‘Sit Down On It’ sluit deze plaat af op aangename wijze.

Weer knap werk en nu wachten tot één of andere organisator in ons land, deze bende weet te strikken op een festival. (Marcel)

tracks:

01 A Higher Degree
02 Big Fat Woman
03 Thinkin', Wonderin'
04 Junker's Blues
05 Bubble Gum
06 One Of Those People
07 Grandma Song
08 I Wanna Go Home
09 Sit Down On It

musicians:

Lech Wierzynski — lead vocal, trumpet, guitar;
Ben Malament — drums, washboard, percussion;
Johnny Bones — tenor saxophone, clarinet;
Lorenzo Loera — keys, melodica
Beau Bradbury — bass, percussion