© Rootsville.eu

The Campfire Flies (US)
tiltle: Sparks Like Little Stars
music: singer-songwriter
release date: 2019
label: Over Pop Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: The Campfire Flies

© Rootsville 2019


Voor deze "The Camfire Flies" moeten we naar de Jersey side want daar liggen de roots van John Baumgartner, Toni Baumgartner, Matthew Davis, Jon Fried, Ed Seifert en Deena Shoshkes. Stuk voor stuk uitstekende singer-songwriters die door toedoen van John de koppen bij elkaar wisten te steken en zo als resultaat met hun debuutalbum "Sparks Like Little Stars" op de proppen kwamen.

Het duurde ruim een jaar eer het eindresultaat voldeed aan deze zes kopstukken van "The Camfire Flies" . Uiteraard gaan de credits van de nummers naar alle groepsleden en openen ze hier met Ed's "If Your Eyes Are Closed". Moeilijk om er een label op te plakken want hun muziek kent een behoorlijke diversiteit van Indie over pop naar Alt-folk. Veelal gaat het hier wel over dromerige pop gerelateerde songs zoals ook Deena's "Way Way Back".

Laat het ons wel stellen dat het hier 11 kwaliteitsvolle nummers betreft en het debuut van deze "The Campfire Fluies" al meteen als geslaagd kan worden beschouwd. Opzwepend zou misschien er net over zijn maar toch krijgen we nummers te horen die enige vrolijkheid weten te creëren zoals op "Blue Fall Day" van Matthew Davis.

Het album werd begin maart uitgebracht en nu maar hopen dat deze gelegenheidsband een blijver kan worden want hun hart verwarmende nummers slaan meteen aan. Van "John's Song" tot het afsluitende "Your Lips Were Made For Me".

tracks:

01 If Your Eyes Are Closed
02 Way Way Back
03 Blue Fall Day
04 John's Song
05 I'm Not Changing My mind
06 Lost PLace In a Small Town
07 Go Back To Your Heart
08 I Can't Find A Place That Feels Like Home
09 Waiting To Shine
10 Deep Water
11 Your Lips Were Made For Me