© Rootsville.eu

The Cornbread Project (DK))
tiltle: Catawampus
music: Blues
release date: 2019
label:
Straight Shooter
info artist: The Cornbread Project

© Rootsville 2019


Het Deense “The Cornbread Project” werd opgericht in 2018 door Peter Nande en Laust Nielsen. Soms moet je gewoon de basis begrijpen en vanaf daar trainen. En als het gaat om bluesmuziek, is het vocale waar het allemaal begint. Teksten die met eerlijkheid en integriteit zijn doorgeschoten en afgeleverd met totale passie, zijn het kloppende hart van het genre, dat is het altijd geweest en zal het altijd zijn.

Met dit in gedachten, wil dit Deense project een moderne interesse in blues doen herleven en nieuw leven inblazen, proberen de fundamenten te onderstrepen die het genre maken tot wat het is en het naar een nieuwe generatie te brengen. Het enige beeld van een generatie van het genre is het geluid van oude krassend solo-opnames.

“Catawampus” is een album dat zeker zijn hoed laat zien, waarschijnlijk een gehavende fedora die in een zwierige hoek wordt gedragen zoals bij de bluesmuzikanten van de jaren '50 en eerder. Het komt allemaal neer op de muziek die wordt gebruikt om die allerbelangrijkste stem te dragen in plaats van iemand die gewoon bluesnummers schrijft met teksten die als een bijzaak zijn aangepakt. En dat is waar het album goed tot zijn recht komt.

En zoals bij veel bluesalbums, is dit een album met normen. Je krijgt iets wat zowel fris als authentiek klinkt. Er zijn iconische nummers zoals Mud Morganfield's versie van ‘Mannish Boy’ van zijn vader, Sahra De Silva voegt wat zwoele jazz-rockzang toe aan ‘Rollin '& Tumblin', en misschien is het meest wonderbaarlijke aanbod de laatste, in wezen James Harman die Cornbread-recepten  uitdeelt in ‘Grandma Luleen’s Recipe’.

Dus dit is een album van recentere normen dat om de juiste redenen opnieuw wordt bekeken, herwerkt en opnieuw gevierd.Het bewijst dat een goed nummer een goed nummer is en blijft, wat je er ook mee doet. (Marcel)

tracks:

01. Hobo Blues (Feat. Big Creek Slim)
02. Rollin' & Tumblin' (Feat. Sahra Da Silva)
03. You Got To Choose (Feat. James Harman)
04. On My Way (Feat. Big Creek Slim)
05. My Little Machine (Feat. Big Joe Louis)
06. Autumn Shakedown (Feat. Richard Farrell)
07. Kokomo Blues (Feat. Troels Jensen )
08. Mannish Boy (Feat. Mud Morganfield)
09. Change My Ways (Feat. Sahra Da Silva)
10. Grandma Lurleen's Recipe (Feat. James Harman)

musicians:

Laust Nielsen: guitaar
Peter Nande: Harmonica

Guests on vocals:

Big Creek slim
Sahra De Silva
James Harman
Big Joe LouisRichard Farrell
Troels Jensen
Mud Morganfield