© Rootsville.eu

The Interplay Jazz Orchjestra (US)
tiltle: On The Sunny Side
music: Jazz Big Band
release date: 2019
label: independent
info artist: IJO
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


"On The Sunny Side" is het derde volledige album van het "Interplay Jazz Orchestra". De opname bevat 11 nummers van enkele van de beste jazzmuzikanten uit Long Island, New York. De "IJO" is momenteel de enige Long Island bigband die originele arrangementen en composities uitvoert. Verschillende leden van de band hebben bijgedragen aan het schrijven op het album, waaronder Joey Devassy, Gary Henderson, Damien Pacheco en Chris Scarnato. Het album werd opgenomen in The Bunker Studios in Williamsburg, Brooklyn.

Deze Big Band heeft een als residentie "The Jazz Loft" in Stony Brook, NY, evenals een tweemaandelijkse voorstelling bij Treme in Islip, New York. Onlangs trad de band op voor een uitverkocht publiek in het historische Birdland in New York City. De IJO heeft ook opgetreden in "The Garage" in Greenwich Village, evenals in verschillende lokale jazzfestivals. Sommige leden van de band zijn ook te zien en te horen bij een aantal van de beroemdste bigbands ter wereld, waaronder The Birdland Big Band, The Vanguard Jazz Orchestra en The Maria Schneider Jazz Orchestra.

Het nieuwe album van de band, "On The Sunny Side," bevat het schrijven van verschillende leden van de band, waaronder Joey Devassy, Gary Henderson, Damien Pacheco en Chris Scarnato, en werd opgenomen in The Bunker Studios in Williamsburg, Brooklyn.

tracks:

01 Sing 
02 On The Sunny Side Of The Street
03 Caravan
04 Renewed 
05 Broken 
06 Time After Time
07 Tangerine 
08 Invitation 
09 El Gato Su Ave 
10 I’ll Close My Eyes 
11 Lights Down Low

musicians:

Alto Sax
Andrew Gould (also Soprano Sax and Flute)
Chris Donohue (also Flute)
 
Tenor Sax
John Marshall
Alejandro Aviles (also Flute)
 
Bari Sax
Chris Scarnato
 
Trombones
Brent Chiarello
Joey Devassy
Justin Friedman
Eric Gottesman
 
Trumpets
Mike Rubenstein
Damien Pacheco
Steve Henry
Gary Henderson
 
Piano
Jay Orig
 
Bass
David Lobenstein
Drums
Mark Portugal