© Rootsville.eu

The John Bull Band (US)
tiltle: Memphis Money
music: Harmonica Blues
release date: 2019
label: Records DK
info artist: The John Bull Band

© Rootsville 2019

 

Deze vier bluesveteranen zijn afkomstig uit Montgomery, Alabama. Hun sound komt uit een tijdperk in Amerikaanse muziek dat begon rond de tijd dat Little Walter de harmonica "elektrificeerde" en eindigde rond de tijd dat B.B. King "Thrill is Gone" opnam. Hun geluid swingt naadloos van de bovenstad naar de lowdown, direct thuis in de chicste nachtclub of de meest funky Juke-joint.

John Bull is lid van de Alabama Blues Hall of Fame. Danny Angel speelde vele jaren in lokale en regionale clubbands tot hij eind jaren negentig zijn eigen bluesgroep vormde en nadien bij John Bull terecht kwam. Marcus Donerlson is de nieuwkomer in de band en een ervaren drummer. James "Bassface" Strankman is een multi-instrumentalist die zijn muzikale carrière begon toen hij drie jaar oud was toen hij werd gevraagd om op het podium te zingen met Glenn Campbell terwijl hij op vakantie was met zijn gezin in Golden Colorado. Last but not least is Peggy Walker aan de band toegevoegd. Deze is een blues en soul veteraan uit Nashville die daar ruimschoots haar sporen heeft verdiend en lid is van de Nashville Hall of Fame.

Deze muziekveteranen weten hun talent en ervaring te combineren om oude blues en traditioneel geïnspireerde originelen nieuw leven in te blazen. Het resultaat is soms verrassend, maar veel inspirerend. Geen overdrijvingen, alles perfect getimed door muzikanten waarvan je hoort dat ze hun vak perfect beheersen. Ze leveren met deze plaat een mooi stukje deep south blues af.

tracks:

1. Real Go (Getter)
2. Memphis Money
3. Too Much Woman
4.Bring It Home
5. Ain't Jivin' No More
6. Can't Be Satisfied
7. Rocket 88
8. Gee Baby Ain't I Good To You
9. J.B.'s Boogie
10.My Ship Is Sinking

musicians:

John Bull - vocals/harmonica
Danny Angel – guitar
James Strankman – bass
Marcus Donerlson - drums.
Peggy Walker - vocals