© Rootsville.eu

The Kokomo Kings (SE)
tiltle: Fighting Fire With Gasoline
music: Jump blues
release date: 2019
label: Rhythm Bomb Records
info artist: The Kokomo Kings

© Rootsville 2019


Lo-Fi jump blues with a slight touch of vintage rock 'n roll...

Deze Zweeds-Noorse coalitie is van een totaal andere orde dan we Zweedse colatie's die we hier kennen. "The Kokomo Kings" die in hun opstart een naam als "Samuel “Harmonica Sam” Andersson" in hun midden hadden brachten in 2017 hun album "Too Good To Stay Away From" uit en bevestigden daardoor de alsmaar toenemende interesse hier in de Lage Landen. Het begon allemaal voor hen hier door het in 2013 uitgebrachte debuutalbum "Artificial Natural". Hun recept onvervalste jump blues.

Net op tijd nog met het uitbrengen van deze "Fithing Fire With Gasoline" kunnen we deze "Kokomo Kings" hier verwelkomen op "Hookrock" en Sjock" en dat belooft. Het album werd opgenomen in de "T-Rec Studio" en bevat 12 originals van de hand van bassist Magnus Lanshammar.

Opener "The More I Get, The More I Want " zet meteen de juiste toon en daardoor zal dhet podium al meteen in vuur en vlam komen te staan. De "Lo-Fi" opnamen brenge deze jump blues onvervalst tot zijn recht. Blues met de nodige dosis rock 'n roll blijft zonde rmeer aanstekelijk te noemen en zorgen steeds voor een vrolijke noot. Met nummers als "The Rich Man's Pocket" en het Paladins geïnfecteerde "Tornadohead" blijft de focus behouden.

Serious rockabilly dan met "Fooled By The City Lights" en wedden dat rond dit moment de beentjes al lang in beweging zijn gekomen, al was het maar om een uptempo "Stroll" af te leveren. Afsluiters van dit album zijn het opzwepende " It Ain't My House" en titeltrack "Fighting Fire With Gasoline" met onvervalste country rock 'n roll, en zo zal het dak er zonder meer af gaan. Een meer dan bevestigende opvolger van "Too Good To Stay Away From" en blijf daar dan maar eens van weg. It's f*cking TNT!

vrijdag 05 juli op Hookrock
zondag 14 juli op Sjock

tracks:

01. The More I Get, The More I Want
02. I Thought I Was A Patient Man
03. The Rich Man's Pocket
04. Tornadohead
05. Tied To The Tracks
06. The Fish Won´t Bite
07. Heatwave
08. Fooled By The City Lights
09. A Big Pile Of Fish
10. If I Was An Alien
11. It Ain't My House
12. Fighting Fire With Gasoline

musicians:

Martin Abrahamsson - Vocals and Guitar
Magnus Lanshammar - Bass and Guitar
Ronni Busack-Boysen - Lead Guitar
Daniel Winerö - Drums