© Rootsville.eu

The Lachy Doley Group (Aus)
tiltle: Make or Break
music: Blues - Rock
release date: march 01, 2019
label: All The Stops
info artist: The Lachy Doley Group

© Rootsville 2019


Ieder land heeft zo zijn eigen wizzard on the black and white keys en down under is dat niet anders. In Australië staat Lachy Doley en zijn group in de voorste regionen wanneer het stevige vibraties op de Hammond betreft. "The Lachy Doley Group" konden we vorig jaar nog met z'n allen beleven op de derde dag van "Blues Peer" en staan dit jaar op Bospop.


photo Lachy Doley © Rootsville

Lachlan R "Lachy" Doley groeide op in Adelaide en laste tijdens zijn studies een break in om met zijn oudere broer te gaan spelen. In 1999 vertrok Clayton richting States en bleef Lachy verder aan zijn weg timmeren in Australië. In 2002 volgde er een reunie van de broer en kwam de band "The Hands" tot stand wat resulteerde in de albums "Live and Breathe" (2004) and "Everything Is Wonderful" (2008). Lachy Doley bleef zich verder ontwikkelen en werd zo bekend als de jimi Hendrix op de keys, mede ook door het bespelen van een Hohner D6 Whammy Clavinet. In 2014 kwam dan deze "The Lachy Doley Group" tot stand en na "Conviction" (2015), "Live at Blues on Broadbeach" 2016 en "Lovelight" uit 2017 wordt op 1 maart deze "Make Or Break" uitgebracht.

Een album met daarop 10 tracks en niet allen zijn ze het resultaat van het hectisch beroeren van de black & white keys zoals bij funky opener "A Woman". Alhoewel het Lachy's handelsmerk is geworden om stevig uit de hoek te komen om zijn organ kan ook hij nog prachtige blues laten horen zoals op de bluesballad "The Greatest Blues" of het intiem mooie "Into The Alone" waar zijn Hammond in de spotlights komt te staan.

Titeltrack "Make Or Break" is dan weer een crossover tussen rock en blues en in "Mix Tape" ontwaren we zelfs een vleugje gospel. Deze "The Lachy Doley Group" zal evenwel bij de meesten onder ons bekend blijven door hun eigen killer sound als op "The Strut" en "The Killer".

tracks:

01 A Woman
02 Cruel Cruel World
03 The Greatest Blues
04 The Strut
05 Give It (But You Just Can't Take It)
06 Into the Alone
07 Make Or Break
08 Mix Tape
09 The Killer
10 Can't Get Close To You

musicians "The Lachy Doley Group":

Lachy Doley: Hammond, vocals
Jackie Barnes: drums
Joel Burton: bass