© Rootsville.eu

The Maes (Aus)
tiltle: The Maes
music: Folk
release date: 2019
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: The Maes

© Rootsville 2019


Voorheen gingen de zusjes Maggie en Elsie Rigby als een trio doorheen folkcountry als "The Mae Trio" en met stichtend lid Anita Hillman. Ze waren amper vier weken oud toen ze onwetend hun eerste folkfestival beleefden en later door de folkgemeenschap in Australië in de armen werden gesloten.

Hun nieuwste album is een selftitled album met daarop 10 nummers en daardoor hun terugkeer naar de roots van de folkloristische muziek vieren als duo. Kort nadat de naam vernaderde in "The Maes" werd dit album in amper twee maanden opgenomen tijdens hun Europese en Noord-Amerikaanse tour in 2018. De zusters begonnen de tournee met een opnamesessie in Canada, met de intentie om een EP met vier nummers te maken. Geïnspireerd door de veranderingen in de band, geïnspireerd en barstend van nieuwe muziek, bleven ze op zoek naar nieuwe opnamemogelijkheden naarmate de tour vorderde. Tegen het einde van de tour hadden ze twee nummers uit Nova Scotia, Canada, twee nummers van het Isle of Mull in Schotland, twee nummers uit verschillende studio's in Ierland en vier nummers opgenomen in hun geboortestad Melbourne.

Deze "Th eMaes" volgt hun tweede album "Take Care Take Cover" op, een album dat werd opgenomen in Nashville, een album waarmee ze vele prijzen kwamen te winnen. Sinds 2014 zijn The Maes fulltime op tournee geweest in Australië en de rest van de wereld waarbij ze het publiek hebben veroverd met hun opvallende songwriting, ingewikkelde instrumentale arrangementen en verbluffende vocale harmonieën. De tourgeschiedenis van de band bevat een lijst van enkele van 's werelds grootste en meest prestigieuze muziekfestivals zoals de Woodford en Port Fairy Folk Festivals in Australië, de Edmonton en Vancouver Folk Festivals in Canada, Cambridge Folk en Celtic Connections festivals in het VK en het Telluride Bluegrass-festival in de VS.

Het album biedt productie van top-roots muziekproducenten uit de hele wereld, waaronder Daniel Ledwell (Oh Pep !, Jenn Grant, Good Lovelies), John Fitzgerald (Christy Moore, Crooked Still, Lisa Hannigan) en Brendon Love (Teskey Brothers). Het album bevat ook cello- en harmoniestemmen van de bekroonde Brisbane-muzikant Monique Clare, die regelmatig toert met The Maes.

tracks:

01 Treat You Better
02 Half Moon Baby
03 Head Over Heels
04 Driving Ali Trough Mining Towns
05 Get Your Act Together
06 Sunrise
07 When I Found You
08 Tenderness and Alcohol
09 February Bride
10 Stay Home