© Rootsville.eu

The Mermaid Moonshine Project (B)
tiltle: Scars
music: Rooots
release date: 2019
label: Independent
info artist: The Mermaid Moonshine Project (Marc Borms)

© Rootsville 2019

 

Het is altijd fijn om nieuwe dingen van eigen bodem te ontdekken, zo ook deze “SCARS” de nieuwste schijf van Marc Borms en zijn Moonshine Mermaid Project. Vers van de pers want pas gisteren uitgekomen en de tracks waren nog warm toen ik deze ochtend dit album beluisterde.

Mermaid Moonshine is een nieuw muziekproject van Marc Borms, waarbij hij eigen songs brengt. De songs die hij op gitaar brengt ademen de sfeer van het diepe zuiden van Amerika, waar hij zo graag vertoeft. Hij vertelt over verdriet, gemis en liefde. Een pijn die verzacht wordt door “mermaid and moonshine”, meerminnen en de typische gestookte ‘booze’ uit het diepe zuiden. “ Scars” of littekens heeft iedereen, zowel fysisch als diep in je ziel. Sommigen genezen, anderen blijven je heel je leven bij.

Marc, heeft dit mooi weten te vertolken in deze 13 songs, allemaal van eigen makelij. Slechts twee uptempo nummers de openingstrack ‘The Ballad Of Ella Mae Ford’ en de afsluiter ‘Lagniappe’, waar de mondharmonica van broer Luc zeer aanwezig is.

De rest van het album is héél rustig en ingetogen. Nummers over dagdagelijkse dingen die je raken tot diep in je binnenste. Mooie, héél mooie songs waar je heel stil van wordt. Bijwijlen deed de stem van Marc mij wat denken aan Leonard Cohen en soms haalde je uit de speelspijl gelijkenissen die je ook kon vinden in de ballads van wijlen Woodie Guthrie.

Deze plaat kan je niet plaatsen in onder de noemer blues, maar de “Blues” is wel nooit ver weg en dat hoor je. Buiten broer Luc, wist Marc zich te omringen met twee topmuzikanten, met name bassist Jack Thyssen en de geweldige Nils De Caster. En zoals gewoonlijk komt klasse bovendrijven en dat hoor je hier meer dan duidelijk in de mooie muzikale arrangementen die compleet aangepast zijn aan de teksten van Marc.

Dit is een zeer ingetogen plaat, een plaat die je tot diep van binnen kan beroeren en tegelijkertijd een plaat van hoogstaand niveau. En niet vergeten mensen, dit is inderdaad Belgisch. Knap werk !

(Marcel)

tracks:

 1. The Ballad Of Ella Mae Ford
 2. Bear Lake Road
 3. Ballroom Of Your Mind
 4. When My Sun Goes Down
 5. Mermaid Moonshine
 6. When It Snows
 7. Fallin’
 8. From The Inside
 9. In The Still Of The Night
 10. Leave The Light On
 11. Scars
 12. How Many Days
 13. Lagniappe

musicians:

Marc Borms: zang en gitaar
Luc Borms: harmonica
Jack Thyssen: akoestische bas
Nils De Caster: lapsteel