© Rootsville.eu

The Resonant Rogues (US)
tiltle: Autumn of the World
music: Folk - Gypsy - Roots
release date: june 28, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The Resonant Rogues

© Rootsville 2019


"The Resonant Rogues" hebben het publiek wereldwijd veroverd met hun kenmerkende mix van strijkersmuziek sinds 2013. Beïnvloed door tradities uit Appalachia, New Orleans, Frankrijk, de Balkan en daarbuiten, spreken de originele liedjes tot het hart met poëtische teksten en aantrekkingskracht in de oren met een geweldige muzikaliteit en arrangement. "The Resonant Rogues" onderscheiden zich door het maken van nieuwe nummers met een verscheidenheid aan vintage folkstijlen, met vocale harmonieën vergezeld van accordeon, gitaar, banjo, viool en contrabas.

"The Resonant Rogues", hebben hun zomerse tours in 2019 aangekondigd ter ere van hun 3de en nieuwe album, "Autumn of the World". Na een rondreis door Alaska in het uiterste noorden van de Verenigde Staten, maken de Rogues hun weg naar het Verenigd Koninkrijk en brengen ze de maand juli door met touren en het eiland verkennen. Met een passie voor volksmuziek wordt de band geleid door de partners Sparrow en Keith J. Smith.

Op het album vinden we 12 nummers terug die allen werden geschreven door deze "The Resonant Rogues" en al lijkt opener een weemoedig nummer te gaan worden krijgen we na de intro op "Maker’s Song een heerlijk stukje opzwepende gypsy muziek met een vleugje Balkan traditie. Deze formatie worden ook wel eens troubadours van New Orleans genoemd daar waar de muziek andere raakpunten heeft. De titeltrack "Autumn of the World " wordt ook mede door banjo en viool gelinkt aan Folk.

Deze "Autumn of the World" werd opgenomen in de "Echo Mountain Recording Studio", ergens verscholen in de bergen van North Carolina. Misschien daardoor dat de deuntjes wel heel Country & Appalachian geïnspireerd zijn. Op "Following the Sun" geven ze de sfeer weer zoals we die kennen van de luchtige deuntjes in het Zuiden van Frankrijk. Met het afsluitende "The House That Condos Stole" bevinden we ons weerom bij de keltische folkmuziek en een langzame wals. Mooi!

tracks:

01. Maker’s Song
02. Tramp
03. Big Ivy
04. Autumn of the World
05. Watching Those Wheels Roll
06. Be Around My Darlin’
07. Strength of Water
08. Following the Sun
09. Dueling with the Demons
10. Zeus Faber
11. Point of No Return
12. The House That Condos Stole