© Rootsville.eu

The Reverend Shawn Amos (D)
tiltle: Kitchen Table Blues vol. 1
music: Harmonica Blues
release date: 2019
label: Blind Raccoon
info artist: The Reverend Shawn Amos

© Rootsville 2019

 

The Reverend Shawn Amos is een doorgewinterde bluesveteraan met als thuisbasis Los Angeles. Sinds 2015 maakt hij er elke zondag een gewoonte van om ontbijt klaar te maken voor familie en vrienden en daar een jam aan te koppelen. Van deze jamsessies maakt hij een broadcast die elke zondag worden uitgezonden. Nu heeft de man zijn 5 favoriete nummers van die sessies om een EP gezet welke net werd uitgebracht.

De schijf bevat 5 covers die meesterlijk werden bewerkt tot fijne bluesy nummers. Zo start de plaat met ‘Ooh La La’, titelsong van de gelijknamige plaat van The Faces. Verder ‘Hold On’, ‘Whip It’ een nummertje van DEVO dat in zijn blueskleed bijna niet herkenbaar is, ‘Have Love Will Travel’ van Richard Berry en het knappe ‘Jezus Gonna Be Here’ van de hand van Tom Waits.

5 knappe songs die nieuw leven ingeblazen krijgen door de schurende stem en harmonica van The Rev en zijn vrienden. Iets te kort om goed te zijn, maar gezien dit Vol 1 betreft ga ik ervan uit dat er nog zullen volgen. Diegenen die niet kunnen wachten kunnen de video’s van deze Breakfast Sessions terug vinden op het Youtube kanaal van The Reverend himself. Leuk hebbedingetje…

tracks:

1. Ooh La La
2. Hold On
3. Whip It
4. Have Love Will Travel
5. Jezus Gonna Be Here

musicians:

The Reverend Shawn Amos: vocals & harmonica
Friends and family