© Rootsville.eu

The Session (US)
tiltle: Collusion
music: Jazz
release date: august 16, 2019
label: Bubble Bath Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
The Session

© Rootsville 2019


Bubble Bath Records is trots om op 16 augustus de release van "Collusion" aan te kondigen, die de terugkeer markeert van het door New Orleans gefokte ensemble "The Session". Deze groep van vier volleerde muzikanten: bassist Jasen Weaver, trompettist Steven Lands, pianist Andrew Mcgowan, en drummer Darrian Douglas deelden eerst de muziektent in het Vibes Quartet van Jason Marsalis.

Door synergie te ontwikkelen als een kwartet en een heel bijzonder geluid vol avontuur, intriges en eerlijkheid, presteert de groep sindsdien altijd samen. In deze aankomende release graaft de Session diep en creëert een album gevuld met politiek getinte reflecties op het huidige klimaat van ons land, zonder één jota van groove of melodische uitvinding op te offeren. Collusion is een protestalbum in hart en nieren, maar het is niet beperkt door deze focus - deze composities weerspiegelen de individuele ontwikkeling van elk van de vier leden van de band.

Op Collusion komt het ensemble na een korte onderbreking weer samen om hun gepassioneerde sentimenten over de staat van onze unie te brengen. Dit album protesteert tegen de onethische acties van ons huidige leiderschap, maar het demonstreert ook de enorme reikwijdte en het instrumentele vermogen van de groep. Beroemde drummer E.J Strickland haalt The Session's kracht aan als hun vermogen om in een gevoelige soundscape te duiken, ruimte te gebruiken en echt te grooven! De onwrikbaar soepele hoornlijnen van Steven Lands glijden boven op de solide basis gecreëerd door de standvastige ritmesectie van Mcgowan, Douglas en Weaver.

tracks:

01 Monk Dancing on the Levee
02 6-8 tune
03 Terms of Surrender
04 Five Fingers of Death
05 Return Of The Session
06 Price of a Dream
07 Kelly Ann Con Artist
08 Bigly
09 Kolmas Linja
10 This Blues

musicians:

Jasen Weaver (bass)
Steven Lands (trumpet)
Andrew Mcgowan (piano)
Darrian Douglas (drums)