© Rootsville.eu

The Smokin' Polecats (US)
title: My Little Baby
music: Blues
release date: 2019
label: Quit Night Records
info artist:
The Smokin' Polecats

© Rootsville 2019

 

The Smokin 'Polecats stonden vroeger gekend als “Dave Sherman and The Nightcrawlers”. Enige tijd geleden veranderde de band haar naam om verwarring te voorkomen met andere bands die de Polecats werden.

Ze beschrijven zelf hun muziek als volgt hun muziek: "De sound komt van het naoorlogse bands van de Chicago Masters zoals Jimmy Rogers, Little Walter en Hubert Sumlin, de sound van de West Coast Jump / Swing van Tiny Grimes, Pee Wee Crayton en T-Bone Walker, het Rock'a'Billy-geluid van Carl Perkins en Johnny Burnette, en de Louisiana-swampblues van Slim Harpo. “ Hiermee heb je al een beeld wat je op deze schijf kan verwachten.

Je wordt niet bedrogen, dit is een fijn getunede, swingende band met een strakke ritmesectie. Frontvrouw Previti heeft een aantrekkelijke stijl, met een jazzy tintje in haar stem, die doet denken aan vintage zangeressen zoals Ella Johnson en Helen Humes. Dit wordt duidelijk met de vertolking van James Harmans 'Darlin' die deze plaat opent, evenals in de vertolking van Annie Laurie's late veertiger jaren New Orleans sound in de blues' My Rough and Ready Man '. Op deze track dragen de saxofoonachtige harmonica en Sherman's T-Bone Walker geïnspireerd solo bij aan de klank.

Het titelnummer van Sherman, ‘My Little Baby’ is een stevig nummer met een rockabilly-tintje. De vertolking van "I Do Not Hurt Anymore" van Hank Snow krijgt een zeer sterke zangpartij en Edsall vervolledigt dat met een zeer sterke mondharmonic solo. The Polecats zorgen voor een swamp-bluesbegeleiding bij de cover van J.B. Lenoir's "Mojo Boogie", terwijl de interpretatie van Kim Wilson's "I Believe I’m In Love With You" een levendig duet is tussen Previti en Edsall. Met de chromatische harmonica van Edsall die hoornachtige klinkt, doen Sherman en Previti een heerlijke vertolking van de Brooks Benton-Dinah Washington-klassieker, "Baby You Got What It Takes."

Deze fijne plaat wordt afgesloten met een zeer energieke instrumentaal 'Jumpin' Bad’, mooie afsluiter van een zeer vermakelijke plaat met blues en troots. (Marcel)

tracks:

01. Darlin'
02. My Rough And Ready Man
03. It Better Get Better
04. My Little Baby
05. I Don't Hurt Anymore
06. Mama, He Treats Your Daughter Mean
07. It Won't Be Long
08. Mojo Boogie
09. I Believe I'm In Love With You
10. You Got What It Takes
11. So Long Baby, Goodbye
12. Jumpin' Bad

musicians:

Dave Sherman: guitar & vocals
Marianna Previti: Vocals
Roger Edsall: harmonica
Robby Leebrick: drums
Leigh Oben: Upright bass