© Rootsville.eu

The Texas Horns (US)
tiltle: Get Here Quick
music: Blues - Soul
release date: 2019
label: Severn Records
info artist: The Texas Horns

© Rootsville 2019

 

Kaz Kazanoff en John Mills vormden de Texas Horns in 1997 en trompettist Al Gomez kwam zo'n twaalf jaar geleden bij. Samen vormen ze een formidabele eenheid, die alles in elke stijl kan spelen, vooraf gearrangeerd of geïmproviseerd in een jam-achtige setting.

Ondertussen hebben ze hun debuutalbum bij Severn Records voltooid, “Get Here Quick” . De plaat werd gemaakt met behulp van de echte toppers van de hedendaagse blues, wat denk je van: John Nemeth, Curtis Salgado, Gary Nicholson, Guy Forsyth en Carolyn Wonderland, allemaal vocals. De gitaristen zijn net zo geweldig, met Anson Funderburgh, Ronnie Earl, Johnny Moeller, Denny Freeman, Derek O'Brien en Jonn Del Toro Richardson. Nou moe, moet er nog zand zijn?

Er zijn vijf uitstekende instrumentals die elementen van vintage soul, blues en zelfs een knipoog naar The Big Easy combineren. De gevarieerde lei van zangers geven een unieke draai aan de originals  en de twee door Gary Nicholson geschreven nummers, "Fix Your Face" en "Soulshine." Carolyn Wonderland speelt tot het uiterste en zweert te landen op haar voeten in “I’m doing Allright at Least For Tonight”. Curtis Salgado kijkt naar dezelfde verloren liefde vanuit het mannelijk standpunt, deze keer op zoek naar het koele, donkere van de avond zoekend naar troostzich helaas realiserend dat “Just The Sundown Talkin” is.

Met een vernietigende groove roept Kaz "You Can Not Be Serious" De Texas Horns werkten een jaar of zo aan 'Get Here Quick', maar het resultaat mag er meer dan wezen. Het uiteindelijke product was het wachten zeker waard, met een paar briljante, door blazers gestuurde blues! Het swingt als de beesten.

tracks:

01. Guitar Town
02. I'm Doin' Alright
03. Feelin' No Pain
04. Fix Your Face
05. Better Get Here Quick
06. Love Is Gone
07. 2018
08. Sundown Talkin'
09. Funky Ape
10. Soulshine
11. You Can't Be Serious
12. Truckload Of Trouble

musicians:

Musicians:

Mark “Kaz” Kazanoff – tenor sax
John Mills – baritone sax
Al Gomez – trompet

Guest Vocals:

John Nemeth, Curtis Salgado, Gary Nicholson, Guy Forsyth, Carolyn Wonderland

Guest Guitar:

Anson Funderburgh, Ronnie Earl, Johnny Moeller, Denny Freeman, Derek O'Brien en Jonn Del Toro Richardson