© Rootsville.eu

The Thyle's Band (B)
tiltle: Groovy Devil Woman
music: Blues
release date: 2019
label: independent
info artist: The Thyle's Band

© Rootsville 2019

 

Op mijlen afstand van de Mississippi Delta, is de Thyle vallei het gebied waar het verhaal van  The Thyle's Band start, rond de Blues en de Boogie.

Doorheen de tijd hebben de vijf kompanen een stevig repertoire opgebouwd in stijlen en ritmes zo gevarieerd als efficiënt. Of het nu gaat om eigen composities of originele interpretaties, ze geven steeds de voorkeur aan het groepspel. Hun prioriteit is het streven naar doeltreffendheid voor elk nummer.

Laat ons eerlijk zijn, ik draai al wat jaren mee in het bluesmilieu maar had van deze band nog nooit gehoord. Tijd om daar even verandering in te brengen. Opzoekwerk liet mij ondertussen al weten dat deze plaat ondertussen als de derde cd van de band is na “Blues Factory” uit 2010 en “Rock Your Blues” uit 2014.

Deze cd zal waarschijnlijk nooit prijzen winnen maar is wel zeer aangenaam om te beluisteren. Het geheel geeft een feelgood-gevoel. Een album met 9 nummers die bijna allemaal van eigen hand zijn buiten de knappe versie van ‘Drop down Mama’ van Sleepy John Estes en ‘Can’t Hold Much Longer’ van Walter Jacobs.

Uiteindelijk heb ik wel genoten van het aangenaam gitaarwerk en de fijne harmonica. Deze band is op elkaar ingespeeld en dat hoor je. Al bij al toch een toffe schijf.

tracks:

1. Country Walk
2. No Fight Tonight
3.  Busy Little Bee
4. Groovy Devil Woman
5.  Drop Down Mama
6.  Can't Hold Out Much Longer
7. Summertime Swing
8.  Go Our Own Ways
9.  Dr. Bob

musicians:

Robert Vanderschueren: Gitaar en zang
Yvan Ducheyne: Harmonica en zang
Philippe Debroux: Gitaar
Frédéric Assy: Bas
Pierre Damm: Drums