© Rootsville.eu

The Vignatis (US/F)
tiltle: Let's Hit The Road: Gypsybilly Vol.3
music: Gypsybilly
release date: 2018
label: GB Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: The Vignatis

© Rootsville 2019


"The Vignatis" is een Frans-Amerikaans duo dat bestaat uit Fabrice en Tracy Vignati en hun album. "Let's Hit The Road" werd vorig jaar al in de VS uitgegeven maar bereikt ons nu pas via de Zweedse promoter Hemifran. Het album maakt deel uit van een trilogy en voor 2020 staat er een volledig nieuw album in de steigers. Het album is een mix van vintage muziek als country en rockabilly met een vleugje Jazz Manouche welk ze omdoopten tot gewoonweg Gyspsybilly.

Een vrolijk aanvoelend album met daarop 12 nummers die luctig en volledig in de sfeer van "Gyspybilly" worden gebracht. Het is ook een samen brengen van de twee culturen in een volledig kleurenpallet. Ze combineren vakkundig elementen van Gypsy Jazz a la Django Reinhardt, Country, Rockabilly en Jazz tot een rijgeluid dat Los Angeles heeft gegalvaniseerd. Hun teksten gaan van plezier en inspiratie tot levenslessen en wereldvrede. Je zingt mee en tikt op je tenen, zelfs als je het nummer voor de eerste keer hoort.

Opener is de titeltrack "Let's Hit The Road" en al vlug ervaren we dat beiden afwisselend de vocals op zich komen te nemen. Een beetje Frans chauvenisme wordt in het nummer "Tour Eiffel" gestoken, mais oui :-). Op "Dion' Twenty-Five lijkt het erop of we een moderne versie krijgen van Django Reinhardt's muziek met een vleugje disco beats in verwerkt.

Een al bij al vrolijk en kleurijke kennismaking met Fabrice en Tracy Vignati...et oh la la c'est pour toujours...

tracks:

01 Let's Hit The Road
02 Tour Eiffel
03 Hollywood
04 Doin' Twenty-Five
05 Gypsy in My Soul
06 Franco-American
07 The Little Things You Do
08 Th 232
09 Linguini Shootout
10 L.A
11 La Guillotine
12 The Finish Line