© Rootsville.eu

Tobias Bader (NL)
tiltle: Rise and Fall (EP)
music: Alt-Folk
release date: february 07, 2019
label: independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Tobias Bader

© Rootsville 2018


Wanneer je al 35 aan je carrière aan het werken bent weet je ondertussen wel waarmee je bezig bent. Met Duitse roots woont deze Tobias Bader reeds geruime tijd in het Nederlandse Amsterdam. Door het uitbrengen van zijn debuut EP "Rise and Fall" lijkt het wel voor Tobias Bader of zijn carrière nu pas de juiste wending neemt. Ook al heeft hij het zich altijd voorgenomen om er werk van te maken is pas nu na zoveel jaar het resultaat opgenomen.

Als singer-songwriter heeft zijn muziek enige weerklank met de 60-ties en 70-ties, iets wat je ook kan horen wanneer je Tobias met zijn band "Cosmic Circus" gaat beluisteren. Met inspiratie bronnen als David Bowie, Neil Young en Lou Reed kan hij uiteraard diverse richtingen inslaan. De passie voor Neil Young deelt hij met keyboardspeler Diederik Nomden die ook aanwezig was bij de opnamen van dit album.

Het componeren van de nummers gebeurde samen met Dick Sinnige en resulteren in zeer beeldige teksten met voldoende ruimt voor interpretatie voor de luisteraar ervan. Van vernieuwende nummers als "Fly" en "Freeway To Your Heart" tot het meer basic aanvoelende "Oh Yeah" weet Tobias Bader je de ganse EP te boeien. Uit deze EP werd het nummer "Rise and Fall" geselecteerd om als single te worden uitgebracht.

"Rise and Fall" is een melodieuze en complexloos debuut als solo artiest voor deze Tobias Bader.

tracks:

01 I Fly
02 Rise and Fall
03 Things
04 Freeway To Your Heart
05 You Are The One I Want To Hold
06 Oh Yeah

musicians:

Tobias Bader
Ute Apfelstedt
Diederik Nomden
Joep Vrenegoor